základní část, 9. kolo
22.09.2018 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olomouc se v důležitém souboji s Duklou konečně dočkala vítězství

Téměř dva měsíce čekala Olomouc na ligové vítězství. Dočkala se ho až v devátém kole proti Dukle a připsala si tak do tabulky důležité tři body. Jedinou branku zápasu vsítil obránce Sigmy Jemelka.

Do sestavy domácích se vrátil obránce Štěrba, jenž ve stoperské dvojici doplnil Jemelku. Ani na lavičce náhradníků se neobjevil útočník Nešpor, a tak se na hrotu objevil Plšek. Hostům se vrátil v minulém kole vykartovaný Tetour, jenž se hned zařadil do základní jedenáctky. Trenér Pražanů Skuhravý tentokrát odpustil od rozestavení se třemi obránci a hrál klasicky se čtyřmi defenzory vzadu.

Na olomouckých hráčích bylo od počátku vidět, že chtějí po dlouhé době zvítězit. V sedmé minutě zakončil akci Hanáků Plšek střelou těsně vedle brány brankáře Rady. V zajímavé pozici se pět minut nato ocitl Zahradníček, jenže v rozhodující chvíli netrefil balón ideálně. Dukla se poprvé výrazně připomněla v 18. minutě, kdy Holedna pohotovou střelou z rohového kopu jen těsně minul zařízení.

První střelu na bránu zaznamenal ve 26. minutě domácí Falta, avšak Rada se příliš nezapotil. Za šest minut se v pokutovém území otočil Hála a jeho pokus levou nohou vyrazil Rada taktak na rohový kop. Z něho pak Hálu opět famózně vychytal brankář Dukly, na dorážku Jemelky už byl ale krátký, a Sigma se tak dostala do vedení. Olomouc po brance ožila, což v 35. minutě demonstroval Houska, jehož střelu vyrazil Rada. Následně se do míče opřel Sladký, který trefil spojnici břevna a tyče.

Na Andrově stadionu byla k vidění parádní podívaná. Minutu po Sladkého bombě propálil Houska z úhlu Radu a míč skončil na tyči. Za hosty odpověděl Doumbia, s jehož střelou z dálky měl gólman Buchta starosti. Před přestávkou chtěl vyrovnat také Djuranović, i toho však vychytal brankář Hanáků.

Čtyři minuty po přestávce zakombinoval Sladký se Zahradníčkem a prvně jmenovaný vystřelil těsně vedle tyče. Tři minuty poté utekl obraně Dukly Plšek, jeho slabou střelu ale Rada kryl. Na druhé straně po hodině hry sklepl Brandner Holendovi, jenž však z dobré pozice pálil vysoko nad břevno. V 64. minutě se zase připomněla Olomouc, kdy Houska jen o centimetry netrefil svatyni Pražanů. Za minutu se po zmatcích v obraně Sigmy dostal do velké šance Holenda, kterého však skvěle vychytal Buchta.

Hosté v závěru usilovali o vyrovnání. Blízko brance byl Milošević, který však nastavení pálil z první daleko vedle Buchtovy brány. Olomouc tak nakonec ubránila těsně vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
ondrasch77

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele