základní část, 5. kolo
20.08.2018 18:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Skvělý Diop hattrickem přispěl k vítězství Baníku nad Sigmou

Baník Ostrava pokračuje ve výborném vstupu do sezóně a po čtvrté výhře z pěti zápasů zůstává v závěsu za vedoucí trojicí. Vysoké vítězství v Olomouci režíroval především Diop, který sám vstřelil tři branky. Sigma stálé zůstává na třech bodech ve spodních patrech tabulky.

Hanáky čeká za tři dny prestižní střetnutí v Evropské lize proti španělské Seville, přesto do střetu proti Baníku nastoupila většina opor. Na levý kraj obrany se vrátil kapitán Vepřek, který ve čtvrtek nehrál proti Almaty kvůli červené kartě. Hostům chyběl zraněný lídr Baroš. Jeho místo zastoupil Ondřej Šašinka, jenž rozhodl poslední utkání Chacharů na hřišti Bohemians.

Na první branku se čekalo jen tři minuty. Na konci rychlého útoku Ostravy přihrál Pazdera na volného Filla a někdejší záložník Plzně či Teplic poslal Baník do vedení rychlou střelou zblízka. Sigma málem vyrovnala za osm minut, ale na Hálův centr těsně nedosáhl v ofsajdu stojící Nešpor a Faltu zase vychytal gólman Laštůvka.

Ve 13. minutě našel Fleišman průnikovou přihrávkou ve vápně Holzera, ten předal Diopovi a senegalský fotbalista přízemní střelou k tyči zvýšil vedení hostů. Šokovaná Olomouc se snažila do zápasu vrátit mimo jiné z rohových kopů, po jednom z nich se sám v pokutovém území ocitl Sladký, ale ve slibné pozici netrefil balón. Pravý bek domácích se snažil dál a ve 38. pronikl ze strany do vápna, jeho zpětnou přihrávku ale zastavil Laštůvka.

Třetí branku Slezanů chtěl přidat Holzer, jeho snahu však šest minut před přestávkou utnul svým výběhem brankář Buchta. Ve 41. minutě zkusil své štěstí z dálky Šašinka, ale Buchta tygřím skokem pokus útočníka Ostravy vyrazil.

Druhá půle začala náznaky šancí na obou stranách. Po hodině hry rozehrál Baník rychlou akci, centr z pravé strany sklepl Fillo k Diopovi, jenž do prázdné brány přidal třetí branku hostů. Olomouc se i za velmi nepříznivého stavu nevzdávala, ovšem Nešpor po Faltově příhře pálil vedle tyče.

Představení Chacharů a jmenovitě Diopa pokračovalo třináct minut před koncem. Hrubý na kraji vybojoval míč a přihrál jej před bránu, kde Diop neměl problém zkompletovat hattrick - 0:4. Alespoň o čestný zásah se v 79. minutě postaralo duo střídajících hráčů Sigmy. Zahradníček nacentroval na Dvořáka, jehož hlavička zaplula až do sítě. V závěru ještě Zahradníček prověřil z úhlu Laštvůvku, ale neuspěl. Baník si již v závěru vysokou výhru pohlídal.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02 Olomouc bude unavena

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Simga Čtvrtek Pondělí Čtvrtek Baníček vyhraje 0:3 dneska hráli proti Almaty a příští čtvrtek Sevilla tak že s Baníček budou šetřit hráče na Sevillu !!!

Reagovat
KingMaster13

Baní to urve s tím Bobovým pragmatickým fotbalem+pohoda a únava Sigmy Baníku dost nahraje. 0:1

Reagovat
smetos

Prosím místo Diopa J. Šašinku

Reagovat
dontcallmeandre

Z pohledu Baníku, ještě že tě neposlechli

Reagovat
smazaný uživatel

Banicek vyhraje prosim a balik bude doma

Reagovat
smetos

Ze se ta CT nestydi psat u toho prenosu HD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele