základní část, 7. kolo
01.09.2018 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SFC Opava - FK Jablonec 2:0

Hodně nečekaný výsledek se urodil v Brně, kde Opava porazila ambiciozní FK Jablonec 2:0. Severočeši byli nejspíše ještě rozladěni z pátečního losu skupin Evropské ligy, jak jinak si totiž vysvětlit jejich výkon proti nováčkovi soutěže. Opava tak poprvé po svém návratu získala tři body.

Slezané poprvé ukázali své možnosti po jedenácti minutách, kdy Zavadilův centr trefil hlavou Simerský, ale jen vedle jablonecké branky. Na druhé straně zase zastavil unikajícího Ikauniekse Schaffartzik. Každopádně Opava hrála nebojácně a ve 24.minutě dostala loni třetí tým soutěže do uzkých. Golman Hrubý neudržel centr a Joel Kayamba střelou do prázdné poslal Opavu do překvapivého vedení.

Jablonec se s tímto výsledkem nehodlal smířit a do konce poločasu napřáhl Jovović a Šrom musel zasáhnout. Tři minuty před odchodem do šaten dobře střílel Ikaunieks, ale tomu pro změnu scházela přesnost. Stejný hráč pak ve druhém poločase znovu zkusil střelecké štěstí a jeho ráně opravdu mnoho nescházelo.

Místo vyrovnání však přišel po hodině hry další šok. Tomáš Jursa vracel po rohovém kopu balón zpět do vápna, tam hlavičkoval Smola, ale Hrubý dobře zasáhl, ovšem naneštěstí pro Jablonec rychle dorážel David Puškáč a bylo to 2:0 pro domácí. To byla sprcha, ze které se severočeši už nevzpamatovali. Z pohledu domácích ještě mohl snížit Zapalač ale v obrovské tutovce ho vychytal Hrubý.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 nebo 1:6

Reagovat
ondrasch77

0:2 (Doli, Chramosta)

Reagovat
smazaný uživatel

co na to tupe banikovske hlavy?

Reagovat
smazaný uživatel

z jedné výhry úplně paf.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele