základní část, 3. kolo
05.08.2018 15:00 CET
3 : 4
(1:1)

Reportáž

Boleslav vyhrála přestřelku v Karviné a připsala si první body

Až nečekaně mnoho gólů nabídl duel v Karviné. V souboji o první ligové body byla úspěšnější hostující Mladá Boleslav, která v zápase vždy vedla. Slezané skóre dvakrát vyrovnali, potřetí již ale nedokázali odpovědět.

Domácím se nepovedl minulý zápas na hřišti Slavie, na což trenér Nádvorník zareagoval několika změnami. Na pravý kraj obrany se vrátil Čolić, střed defenzivní řady vyztužila nová posila Kocsis a do zálohy se vrátil Moravec. Středočeši taktéž nezvládli minulé kolo, i proto trenér Weber postavil odlišnou jedenáctku. Svatyni hostů hlídal gólman Šeda, na post stopera se postavil Chaluš, do středu zálohy se posunul Takács a na křídle dostal prostor Přikryl.

V Karviné bylo živo již po šesti minutách, kdy se do sklepnutého míče opřel hostující Takács a ránou z první minul bránu. Na druhé straně se ve 22. minutě tlačil do zakončení Panák, ale na nabídku od Wágnera těsně nedosáhl. Vzápětí zakončoval sám Wágner těsně vedle. Hned o minutu později se první branky dočkala Boleslav. Centr Přikryla vrátil před bránu Konaté, kde byl Komličenko u míče dříve než brankář Berkovec a hlavou skóroval.

Za Karvinou chtěl odpovědět Budínský, ale jeho ránu z 28. minuty pokryl Šeda. Za sedm minut se situace opakovala, brankář hostů opět pokryl střelu k tyči od slovenského záložníka. A i do třetice byl úspěšnější Šeda, byť tentokrát jeho nejistý zákrok dal šanci k dorážce, tu však obrana Boleslavi pohlídala. Ve 39. minutě se v dobré šanci ocitl Wágner, ale hlavičkou mířil vedle. Domácí se přeci jen do přestávky dočkali vyrovnání. Král v nastavení nezachytil náběh Moravce, ten se po lehkém kontaktu skácel k zemi, za což rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bez potíží proměnil Budínský.

Po změně stran se nejprve musel činit Berkovec, když v 55. minutě vychytal Ladru, který si naběhl na centr od Konatého. O minutu později se k zakončení probíjel Ladra, míč se nakonec odrazil ke Konatému, který přesnou střelou k tyči vrátil Boleslavi jednobrankový náskok. Domácí ale za dvě minuty odpověděli. Tusjakův centr našel Wágnera, proti jehož razantní lavičce nestihl Šeda zasáhnout.

Jenže Středočeši se za další čtyři minuty dostali potřetí v zápase do vedení. Do Přikrylova pasu dopředu zasáhl karvinský Janečka tak nešťastně, že hlavičkou přeloboval vyběhnuvšího Berkovce a zamířil přesně do sítě. Další branku Boleslavi mohl v 77. minutě přidat Komličenko, jenže Konatého centr nenasměroval mezi tři tyče. Za šest minut již ale hosté vstřelili čtvrtou branku. Hůlka v brejku přenechal balón Ladrovi, který si jej navedl do středu a ránou k tyči zvýšil náskok svého týmu.

Slezané nesložili zbraně a v 86. minutě nebyli daleko od branky, avšak Moravcův pokus po nabídce od střídajícího Ramireze vyrazil Šeda. Za minutu vznikl po centru z levé strany závěr v pokutovém území Boleslavi, kde se nejlépe zorientoval Ramirez a gólem ještě vykřesal naději pro Karvinou. Boleslav si však závěr pohlídala a uhájila první výhru v sezóně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
Omanomet

1:1

Reagovat
Noustress

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele