základní část, 2. kolo
29.07.2018 15:00 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

FK Teplice - Dukla Praha 5:2

Diváci se na teplických Stínadlech rozhodně nenudili. Viděli totiž hned sedm branek, přičemž o pět z nich se postarali domácí hráči. Ti si tak připsali první tři body do tabulky. Dukla naopak stále čeká na jakýkoliv bodový zisk.

Po remíze 1:1 v Příbrami se do základní jedenáctky Sklářů prosadili obránce Jeřábek a záložník Trubač, pouze na lavičce náhradníků zůstali Hošek s Moulisem, kteří u Litavky hráli od začátku. Kouč hostů Pavel Drsek vsadil na stejné muže, kteří statečně, leč bez bodového výsledku, bojovali v minulém kole proti plzeňské Viktorii.

Za Duklu jako první zahrozil ve dvanácté minutě Tetour, proti jeho obloučku musel zasáhnout brankář Diviš. Na druhé straně se za sedm minut odpoutal od obránce Vaněček a střelou z první uklidil centr od Kroba - 1:0. Po půlhodině hry Krob centroval tentokrát od rohového praporku a nechybělo mnoho, aby se ke gólové hlavičce dostal Vondrášek. Za minutu byl blízko vyrovnání Podaný, jenže střelou hlavou trefil pouze tyč.

Sedm minut před přestávkou se Krob postavil k exekuci dalšího rohového kopu, jeho centr prodloužil Král na Vondráška, který zblízka vstřelil druhý gól Teplic. Ještě lépe mohlo být domácím v nastavení první půle, kdy se po Horově přihrávce opřel do míče Kučera, avšak těsně minul horní roh branky Pražanů. Co se nepovedlo Vondráškovi, zvládl krátce po změně stran Hora. Po akci Žitného se meruna se štěstím dostala ke středopolařovi Teplic, jenž obloučkem překonal vyběhnuvšího gólmana Radu a zvýšil náskok svého týmu.

V 55. minutě rozehráli Skláři rohový kop nakrátko, Král netrefil míč ideálně, což opět vyhovovalo Horovi, který znovu s kapkou štěstí překonal Radu podruhé a zvýšil vedení Teplic na 4:0. Dukla by v tu chvíli nejradši hodila do hřiště ručník, následně se ale i ona dočkala. Deset minut po Horově zásahu nejdříve Diviš vyrazil Holíkův pokus, na následný povedený obstřel od Schranze už ale nedosáhl.

Bůra zkompletovali domácí jedenáct minut před koncem. Střídající Luts předložil nahrávku Vaněčkovi, který už věděl, co s balónem udělat. Poslední branku v zápase si nakonec připsali Pražané. K centru od Podaného se dostal Holík a Diviš, ač se hodně snažil, na přesnou hlavičku nedosáhl. Nic to ale nezměnilo na tom, že Teplice deklasovali Duklu a připsali si první vítězství v sezóně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 (Vaněček)

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Mirek na tenisu

Kdo je David Vaněček I.?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele