základní část, 13. kolo
26.10.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Teplice - Baník Ostrava 0:1

Ostrava vybojovala další vítězství krásným gólem Jánoše. Teplice se zejména ve druhém poločase hnaly za vyrovnáním, to se jim ale nakonec nepodařilo.

Hosté do zápasu vstoupili lépe, první šanci si ale připsali domácí. Vondrášek hlavičkoval ovšem pouze do Stronatiho. Na druhé straně Fillo svým pokusem Diviše nevyděsil. Ve 20. minutě se po střílené přihrávce Vaněčka dostal ke střele z malého vápna Jeřábek, domácí hráč však míč netrefil ideálně a přestřelil. Z následující rychlé akce Diop netrefil branku Teplic.

O pět minut později přišel krásný fotbalový moment. Jánoš si našel odražený míč a dalekonosnou střelou z voleje nedal Divišovi šanci. Vzápětí mohl vyrovnat Vaněček, ten však z nadějné pozice těsně minul. Teplice po obdržené brance hýřily aktivitou, jenomže ostravská obrana byla pevná, a když už se Teplicím podařilo zakončit, tak to bylo mimo branku, jako v případě tečované Kučerovy střely z 39.minuty. V poslední minutě první půle se do zakončení dostal ještě Vaněček, ovšem ani on nezamířil na Laštůvkovu svatyni.

Úvod druhého poločasu byl podobný jako závěr toho prvního. Domácí se snažili vytvořit si nějaké šance, ale Baník si vše zkušeně hlídal. Ani střela kapitána Ljevakoviče příliš vzruchu nepřinesla. Do dvougólového vedení mohl hosty po hodině hry poslat Fillo, proti byl ale Diviš, jenž výborným zákrokem brance zabránil. V 66. minutě poprvé zachránil Baník od inkasované branky Laštůvka, ten reflexivním zákrokem vyrazil zakončení Vondráška.

Teplice pak svého soupeře viditelně přehrávaly, ostravská hráz byla ovšem pevná a šancí povolovala velmi málo. Domácí si ale nakonec vytvořili příležitost, ze které mohli vstřelit kýžený gól. Kučera našel centrem hlavu Jindráčka, proti němu však úžasně zasáhl Laštůvka, když míč vyrazil na rohový kop. Po něm se hrdinou zápasu mohl stát brankář Diviš, jehož pokus ale skončil těsně vedle levé tyče.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1:1 přání1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
3M

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele