základní část, 9. kolo
22.09.2018 17:00 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 5:1

Boleslav deklasovala Slovácko 5:1, průběh zápasu ovšem tak jednoznačný nebyl, vždyť ještě čtvrthodinu před koncem vedli Středočeši pouze o jedinou branku. Dvě branky vstřelil Komličenko, jemuž se tak podařilo zvýšit náskok v tabulce střelců.

První šanci zápasu si připsal Přikryl, jehož zakončení na bližší tyč lapil Daněk. Na druhé straně se po nedorozumění domácí obrany uvolnil Rezek, ten přihrávkou ještě hledal Kubalu, situaci ale vyřešil pohotovým zákrokem Šeda. V 10. minutě pálil mimo tři tyče domácí Ladra. Boleslav měla více ze hry, využít toho mohl Komličenko, ten však ze standardky nepropálil zeď a z následné dorážky hostující svatyni přestřelil.

Ani krásná rána Konatého brankou neskončila, protože Daněk míč vyrazil na rohový kop. Po něm došlo ve vápně hostí k obrovskému závaru, ani z něj však Boleslav nic nevytěžila. Ve 27. minutě se domácí konečně dočkali. Na Přikrylův centr si naběhl Mareš a v pádu dokázal překonat Daňka. Obdržená branka hosty probudila. Havlíkův pokus byl sražen na roh a Daníčkova pumelice z dálky proletěla nad břevnem. V závěru první půle mohl druhou branku domácích přidat Přikryl, jeho oblouček ovšem skončil mimo branku.

Po přestávce Slovácko přidalo na obrátkách a hnalo se za vyrovnáním. Kalabiškův centr těsně odvrátil před dotírajícím Havlíkem Keresteš. V 51. minutě zakončoval nebezpečně Rezek, proti němu se ale dobrým zákrokem vytáhl Šeda. O tři minuty později ovšem znovu udeřili domácí. Exslovácký Diviš nahrál na hranici šestnáctky Přikrylovi, jehož pokus si Krejčí nešťastně srazil do vlastní sítě.

Třetí branku Středočechů mohl přidat Mareš, tentokrát se však perfektním zákrokem blýskl Daněk. V 64. minutě se po pěkné kombinaci prosadil střídající Kuchta, který tak vykřesal vrátil hosty zpět do hry. Slovácké šance ale vzaly za své v 80. minutě, to Matějovský vysunul do úniku Komličenka, jenž obešel Daňka a zvýšil na 3:1.

Neuběhly ani dvě minuty, když se po Divišově přihrávce prosadil Matějovský, ten tak zvýšil vedení Boleslavi už o tři branky. Slovácko si kalich hořkosti vypilo až do dna. Nejdříve byl vyloučen kapitán Daníček a pak po faulu Jurošky sudí Lerch odpískal pokutový kop. Míč si vzal Komličenko, který bezpečně proměnil, tím také pečetil skóre na 5:1.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
ondrasch77

3:1 Komličenko...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyzpytatelná je celá liga. Takřka v každém kole je nějaké překvapení. Věřím, že toto to budeme my. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele