základní část, 2. kolo
29.07.2018 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Premiéra Ščasnému vyšla, Sparta zvítězila v Jablonci

Sparta poprvé bez odvolaného trenéra Hapala zvítězila a v lize zůstává stoprocentní. V Jablonci měla především v prvním poločase namále a jen díky brankáři Nițovi držela remízu. Po přestávce se však dvakrát prosadila, na což domácí zareagovali pouze jednou.

Kouč zelenobílých Petr Rada nemohl v zápase využít Hovorku, který na severu Čech hostuje ze Sparty, a pravidla zakazují hrát proti svému zaměstnavateli. Šanci ve středu obrany tak dostala letní posila ze Slovácka Břečka. Defenzivní řadu hostů vyztužil po čtvrteční prohře se srbskou Suboticou Štetina. V útoku nastoupil Tetteh, zraněný Pulkrab nebyl ani na lavičce náhradníků.

Už ve třetí minutě ztratil míč ve středu pole sparťanský Frýdek, čehož využil Jovović, proti jehož ráně zasáhl pohotovým zákrokem brankář Nița. Za dvě minuty se po Doležalově přihrávce ocitl ve velké šanci Masopust, ale netrefil bránu. Stejný hráč si následně našel přízemní centr od Jovoviće, jenže opět zakončil nepřesně. Na druhé straně se sparťané dožadovali ve čtrnácté minutě penalty, sudí Příhoda však Trávníkův zákrok neposoudil jako penaltový.

V 26. minutě se ke střele zpoza pokutového území dostal Kanga, ale zamířil pouze na tribunu. Deset minut poté se v další tutovce ocitl Masopust. Nejprve pronikl obranou soupeře a pelášil sám na Nițu, který výborným zákrokem podržel svůj tým. V závěru poločasu si prostor ke střele udělal pravý bek Pražanů Chipciu a jen těsně minul tyč jablonecké brány.

Osm minut po změně stran se poprvé měnilo skóre. Stanciovu střelu vyrazil gólman Hrubý k Frýdkovi, ten trefil obránce, míč se však odrazil ke Kangovi, který už propálil vše, co mu stálo v cestě. Deset minut poté se do pokutového území prodíral Jovović, po kontaktu s Kangou skončil na zemi, ale penalta se nepískala ani na druhé straně. V 68. minutě vypálil z levé strany Plavšić, Hrubý opět vyrazil pouze k protihráči, kterým byl tentokráte Vukadinović, a hráč Sparty z dorážky poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Jablonec se v závěru tlačil za vyrovnáním a možnost na kontaktní gól spálil v 81. minutě. Trávníkem rozehraný přímý kop zakončil Břečka, ale Nița opět spolehlivě zasáhl. Naději vykřesal tři minuty před koncem Lischka, který si naskočil na Trávníkův centr od rohového praporku a snížil. Sparta ale výhru nakonec ubránila.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

2:1..............

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

Kdyby nevyndali Hapala, tak bych věřil v 1 s větším gólovým rozdílem... Takhle se obávám, že to bude oboustranně ubojované jak na baníku... 1:1, přání 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nedoslo k odvolani Hapala... tak bych tipoval jasne neprohru Jablonce... mozna i jejich vyhru

ale Scasny by je mohl nakopnout (do prd*le) a Sparta by tak nakonec mohla vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kurzy..

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 :D

Reagovat
Assassin11

ty vole to co je za spartu? samej imigrant, až jeden čech v sestave, ale na lavičce jsou češi, někdy když tam byl jeden dva cizinci, ale co je teď je už na

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Máte tam chybu, Štetina nehrál a v článku je že vyztužil obranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele