základní část, 6. kolo
26.08.2018 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Jablonec vyškolil Sigmu a dál stoupá tabulkou

Jablonec si připsal třetí výhru v řadě a pokračuje v postupu vpřed. Hvězdou utkání byl útočník Severočechů Doležal, jenž vsítil dvě branky a na třetí přihrál. Olomouc naopak pokračuje v ligovém trápení.

Trenér domácích Petr Rada pozměnil formaci svého týmu, když vedle Doležala vsadil také na druhého útočníka Chramostu a ze sestavy tak vypadl Kubista. V obraně hostů nahradil Sladkého Chvátal, v záložní řadě našli své místo Texl s Manziou a o branky se měl starat především forvard Dvořák.

Již po dvou minutách ukázal jablonecký Doležal své fyzické přednosti, když hlavou sklepl míč na Chramostu, který vypálil nad. Po čtvrthodině se nikým nehlídaný Doležal opřel z voleje do rohového kopu Trávníka, jenže nepropálil hradbu těl před sebou. Za minutu se na druhé straně odrazil pumlíč příhodně pro Texla, jehož ránu z první lapil do rukavic brankář Hrubý.

Ve 26. minutě vyzval Trávník ke skórování Holeše, proti jehož střele z pravé strany vyběhl gólman Buchta a vyrazil ji na roh. Strážce olomoucké svatyně si poradil i o čtyři minuty později, kdy chytil Chramostův samostatný únik. Buchta svůj tým znovu podržel ve 32. minutě, kdy vytěsnil křižnou ránu opět od Chramosty. Sedm minut před odchodem do kabin nacentroval Hanousek na Masopusta, proti jehož hlavičce se opět vytáhl Buchta.

Dvanáct minut po změně stran již ale ani brankář Sigmy nestačil a poprvé kapituloval. Na přímý kop od Trávníka si naskočil Doležal a hlavou poslal Severočechy do vedení. Stejný muž za pět minut zvýšil náskok Jablonce, když se skluzem položil do nabídky od Chramosty a vstřelil druhou branku utkání. Hosté chtěli korigovat o pět minut později, ale Kalvachova přízemní střela skončila těsně vedle brány.

V 71. minutě se na útočný výlet vydal bek Hanousek, po Texlovi chtěl obejít také Kalvacha, který jej v pokutovém území srazil k zemi. Píšťalka sudího Jílka zůstala i přes protesty domácích němá. Definitivní pojistku na zisk tří bodů přidal poslední minutě jablonecký Trávník. Doležal se místo atakování hattricku rozhodl pro přihrávku na spoluhráče, jenž technickou střelu poslal k tyči, od které se míč odrazil za Buchtova záda.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhráli na Slavii. Rupnou ted , nebo až v následujícím kole?

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
vanGomm

Olomouc hrála proti Seville moc dobře.Takové výkony předvádět v naší lize,tak moc bodů ztrácet nebudou.Ovšem to se dalo čekat,protože v těchto utkáních se naši hráči snaží mnohem mnohem víc.Co nejlépe se předvést-prodat.Fotbalová kariéra není až tak dlouhá.V Jablonci podobný přístup budou asi sotva opakovat.Na druhou stranu Jablonec vyhrál na Slavii a tak se dát čekat to co přichází po posvícení .Viděl bych to tedy na X.

Reagovat
ondrasch77

až na poslední dvě věty... Mám pocit, že Plukovník nenechá naše borce podlehnout uspokojení Góly Jovovič, Chramosta...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele