základní část, 11. kolo
05.10.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Fastav Zlín - Slovan Liberec 0:1

Fotbalisté Zlína doma v oslabení padli a Liberec po jediné brance bere z Moravy všechny tři body. O všem důležitém rozhodl až druhý poločas a zcela zásadní vliv mělo na vývoj utkání vyloučení Podia, po kterém o pár minut později rozhodl Roman Potočný.

Úvod zápasu byl vyrovnaný. Na Ševčíkovu standardní situaci zareagoval hlavičkující Milan Kerbr, ale balón skončil těsně vedle. To byla hned v úvodu nadějná příležitost Slovanu. Zlín měl i velké štěstí, to když po dalším centru, tentokráte Breiteho, zakončoval Oršula a za brankářem Dostálem se otřáslo břevno. Na druhé straně zase Nguyen konečky prstů znemožnil koncovku Železníkovi, ale více první poločas nenabídl.

Vše podstatné z hlediska konečného výsledku nabídla až druhá půle. Hned zkraje Bartošákův nepovedený centr skončil na břevně, takže na brankové konstrukce to bylo 1:1. Bartošák měl nebezpečných centrů více, ale nikdo z domácích na ně nedokázal reagovat.

V 63. minutě měl Zlín obrovskou možnost na vstřelení gólu. Centr Gajiće jen lízl Beauguel a brankář Nguyen musel vytasit reflexivní zákrok. Fastav se pomalu nadechoval k tlaku, jenže v tom přišel faul Podia, druhá žlutá karta a bylo po legraci. Ševci šli do oslabení a veškeré otěže zápasu převzal Liberec. A dlouho to netrvalo a nad Zlínem vedl 1:0. Roman Potočný se odhodlal vypálit a dobře udělal, Dostál jeho střelu měl krýt, jenže zachyboval a střela skončila v síti.

Liberec měl i další šance zápas definitivně rozhodnout. Jeho tlak se výrazně zvýšil po příchodu Rolanda Aaronse. Ten v dobré příležitosti hlavičkoval nad a na druhé straně prověřil Nguyena Bartošák. Závěr zápasu si Severočeši zkušeně rozkouskovali a výhru už nepustili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele