základní část, 1. kolo
20.07.2018 18:30 CET
1 : 3
(1:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 1:3

Obhájce titulu, Viktoria Plzeň, si hned v prvním zápase připsal tři body. Zápas to pro ni ovšem na Julisce s Duklou nebyl lehký, protože v poločase prohrávala 1:0 po gólu Douděry. V druhé půli se ale Viktorka zlepšila, a především díky střídajícím hráčům zápas otočila.

Jako první si v úvodním ligovém zápase vypracovali šanci hosté, jenže Čermákovu střelu obrana srazila. Byli to tedy domácí, kteří otevřeli skóre. Po chybě Pernici dostal explzeňský Holenda v 6. minutě spoustu prostoru a před brankou našel Douděru, který už neměl problém překonat bezmocného Kozáčika.

Ve 13. minutě se ve velké šanci zjevil Krmenčík, zblízka však přestřelil. O pět minut později vyslal Kopic technickou střelu, tou ale trefil pouze Krmenčíka. Plzeň postupně zvyšovala tlak a začala svého soupeře přehrávat. Řezník se z dálky mezi tři tyče netrefil.

Dukla hrozila především z rychlých protiútoků. Ve 25. minutě Bredova střela z voleje našla pouze dobře postaveného Kozáčika. O dvě minuty později zahrozil opět aktivní Krmenčík, Rada byl však úspěšnější. Po půlhodině hry vypálil z veliké dálky Hrošovský, Rada však i tentokrát výborně zasáhl. Ani střílený centr Kopice ze standardky brankou neskončil. V závěru poločasu se dostal do úniku znovu Krmenčík, Filip Rada ovšem vytáhl výborný zákrok a udržel tak poločasové vedení Dukly.

Plzeň se v úvodu druhé půle trápila v kombinaci a šance dlouho nepřicházely. Až v 58. minutě si přetažený centr Limberského našel osamocený Petržela, ve vyložené příležitosti však napálil tyč. O deset minut později se hosté dočkali. Střídající Řezníček našel zpětnou přihrávkou dalšího nováčka na hřišti Hořavu, jenž přesnou střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Nerozhodný stav vydržel sotva pár desítek vteřin. Řezníčkův centr z pravé strany nešťastně srazil Podaný za záda překvapeného Rady a Plzeň tak bleskově otočila skóre.

V 77. minutě mohl po Kopicově centru přidat třetí branku hostů Petržela, těsně před Radou však branku přestřelil. O pár minut později po dlouhé době měla šanci Dukla. Bezdičkův pokus ale mířil mimo Kozáčikovu svatyni. Na druhé straně po krásném Petrželově sólu pálil Řezníček, ránu ale zřejmě uspěchal a Radu ani neohrozil.

Hostům se pojišťovací branku podařilo vstřelit v 88. minutě. Sudí Franěk po faulu na Petrželu odpískal pokutový kop, který s přehledem proměnil Krmenčík. V nastaveném čase mohl ještě vykřesat jiskřičku naděje Djuranovič, ten ovšem ani nadvakrát nedokázal míč dopravit do sítě. Víc už diváci Na Julisce neviděli.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Coutinho10

OT: Sazkafantasy

zajímá mě názor pro ty, kteří jsou v 1. nebo nové 2. lize....sestupy a postupy, co říkáte na možnost, že z 2. ligy (cíl 30 členů) postupí 3 nejlepší a z 1. ligy (18. členů) sestoupí pouze poslední tým ?

Reagovat
ZB 07

Já bych byl klidně pro, aby sestupoval větší počet týmů z první, ať je to zajímavý až do konce.

Reagovat
Coutinho10

ten Fabregasuv navrh zní dobře, takže klidně ty 2 sestupy budou asi ideální při tom vyšším počtu účastníků ve 2. lize

Reagovat
Fabregas@ole

Třeba kolem 17:30 bych dal deadline na přihlašování do 2. ligy.

Pokud budeš mít 15-20 hráčů navrhuju 3x postup výše, 1x sestup.

Pokud 20-30 hráčů v 2. lize, tak 4x postup, 2x sestup.

Reagovat
Coutinho10

to zní dobře

Reagovat
kolouch

Tak mě napadá, má vůbec smysl řešit postupy a sestupy? Obou lig se zúčastní řekněme 40 hráčů. Pochybuju, že příští sezónu budou hrát ti stejní hráči. Naopak přibudou noví hráči a nějaký systém postupů a sestupů mezi sezónami tak úplně ztratí smysl.

Reagovat
Coutinho10

většina lidí, co hraje tu 1. ligu, tak fantasy hraje stabilně (i dřív např. Fanligu či na Seznamu, když byla fanta), ale samozřejmě se občas stane, že někdo odpadne, takže to se může stát, ale spíš v tý 2. lize, kde ještě nevíme, kdo bude jak aktivní, takže samozřejmě tam na změnu z tohodle hlediska může dojít, ale ta 1. liga je už stabilní (funguje od minulý sezony, takže zůstali jenom ti, kteří to chtějí hrát) a právě si myslim, že ti nejlepší z nový 2. ligy by měli mít právo se tam dostat, aby ta motivace byla ještě větší případný neaktivní neni problem vyhodit

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
kolouch

Díky za objasnění :-)

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Coutinho10

sestupy a postupy jsou potvrzeny dle klíče od Fabregase viz chat v jednotlivých ligách, tak držim všem palce ať ta sezona dobře dopadne

Reagovat
C-M@ster

A to už je teda uzavřený?

Reagovat
Coutinho10

jojo momentalne jo...v pripade nejaky neaktivity behem nasledujicich kol muzu udelat nejaky drobny zmeny, ale zatim plati tohle

Reagovat
Mr.Mike

0:2 2x Krmencik

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
Zajda

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
El Fáňos

Chorý je zraněný? V Olomouci to měl rozjetý na útočníka, který by mohl jednou táhnout repre... Plzeň ho vykoupí a pak nehraje. Na svojí postavu má dobrý fotbalový myšlení i slušnou techniku, což mu dává obrovskou výhodu oproti pouze bojovným urostlým pracantům pro tým. Chápu, že Krmelčík je momentálně lepší a daří se i Řezníčkovi, ale tak ať ho prodaj, nebo pošlou někam hrát! Jestli bude do 26 sedět na lávce a bez herní praxe zapadne mezi zbytek českých promarněných talentů, tak mě to bude fakt mrzet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele