základní část, 12. kolo
21.10.2018 15:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - SFC Opava 1:0

V nepříliš atraktivním duelu mezi Duklou a Opavou dokázali domácí vybojovat tři body. O výhře Pražanů rozhodl brankou až v samotném závěru Ján Ďurica.

První příležitost v zápase si vypracovali domácí. Tetour si za vápnem našel odražený míč, ale jeho pokus skončil mimo tři tyče. V 10. minutě ten samý hráč už mířil na bránu, vše ovšem vyřešil pozorný Šrom. Do obrovské šance se o pár minut později dostal Ostojić, jemu se však nepodařilo prostřelit obranný val hostí. Na druhé straně hlavičkoval Smola z těžké pozice vysoko nad bránu. Ve 28. minutě se Kuzmanovičovi podařilo vstřelit branku. Gól však nebyl uznán kvůli předešlému ofsajdovému postavení Smoly.

Po půlhodině hry si Dukla připsala dvě obrovské šance. Nejdříve Brandner zblízka nedokázal svoji hlavičku usměrnit na hostující branku a z další akce se sice Schranzovi podařilo přehodit vyběhnutého Šroma, ale ani jeho pokus nemířil do sítě. Ve 38. minutě byl blízko ke gólu hostující Simerský, když po centru Zavadila zakončoval těsně vedle pravé tyče. V závěru první půle ještě vypálil tvrdě, leč nepřesně Milošević.

Druhý poločas byl na šance velmi skoupý. Ze hry obou mužstev bylo patrné, že ani jeden tým nechce udělat chybu. O trochu víc útočné snahy přece jen projevovali domácí borci, obrana hostů ale byla pevná. V 62. minutě se po závaru ve vápně hostí opřel do odraženého míče Souček, ten však nedokázal prostřelit hradbu těl před sebou. O pět minut Šrom dobrým zákrokem vyrazil Tetourovu střelu zpoza šestnáctky. Opava se připomněla Smolou, ten ovšem hlavou Radu nezaměstnal.

V 85. minutě Rada vyrazil pouze před sebe pokus Smoly, před dotírajícím Kayambou se ale domácí obraně podařilo míč odvrátit. Když už se zdálo, že se oba soupeři rozejdou smírně, tak si na rohový kop Miloševiče naskočil Ďurica a umístěnou hlavičkou nedal Šromovi žádnou šanci. V poslední minutě nastaveného času mohl ještě pojistit výhru Dukly Bezdička, tomu však ve vápně chyběl větší důraz.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla pozvrdí vzestup formy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele