základní část, 1. kolo
22.07.2018 15:00 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 2:1

Bohemians zvládli vstup do nového ročníku na výbornou. Proti Slovácku si rozhodující náskok vypracovali již během prvního poločasu a i přes šance hostů jej udrželi až do konce. V zápase se kopaly dva pokutové kopy, po jednom na každé straně.

V sestavě domácích se od začátku ukázala letní posila z nedaleké Letné Lukáš Juliš. Hosté po loňské sezóně museli zvolit novou brankářskou jedničku, neboť dosavadní strážce svatyně Milan Heča odešel do Sparty. Mezi tři tyče se tak postavil zkušený Michal Daněk.

První vážnější moment přišel v šesté minutě, kdy z přímého kopu zkusil štěstí Mašek, ale zamířil nad břevno Daňkovy brány. Na druhé straně se za tři minuty dostal k nebezpečné hlavičce Daníček a jen o fous minul. V jedenácté minutě vhodil do pokutového území aut Dostál odvrácený míč napálil Jindřišek zpoza šestnáctky k tyči tak přesně, že se Bohemians dostali do brzkého vedení.

Za dalších sedm minut se ukázala nová akvizice Juliš, jehož ránu pokryl Daněk. Hosté byli k vyrovnání blízko ve 23. minutě, kdy na Janoškův centr ze standardní situace těsně nedosáhli Krejčí ani Reinberk. Po půlhodině hry se k Petrově centru dostal Kuchta, ale z nadějné pozice zamířil pouze na gólmana Klokanů Fryštáka. Čtyři minuty před přestávkou zatáhl Maška v pokutovém území Janošek a z nařízené penalty skóroval sám faulovaný hráč.

Po přestávce se po dalším Dostálově dlouhém autu dostal k zakončení Bartek, ale slabou střelou Daňka příliš nezaměstnal. V šedesáté minutě se nenápadně dostal ke střele v pokutovém území Kuchta, ale místo srovnání stavu přestřelil. Dvě minuty nato chyboval Fryšták, který nahrál protihráči Kuchtovi, ale celou akci zachránil výborným zákrokem sám brankář vršovického celku.

V 74. minutě po rychle rozehraném rohovém kopu pálil z dálky Sadílek a Fryšták se musel pořádně protáhnout, aby zamezil míči v cestě do sítě. Za další dvě minuty si exekuci pokutového kopu vyzkoušelo také Slovácko. Jurošku zezadu fauloval Vaníček a kapitán hostů Daníček z penaltového puntíku snížil skóre. Moravané se o vyrovnání snažili během závěrečného tlaku, ale tři body i tak zůstali v Ďolíčku.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele