základní část, 8. kolo
17.09.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Baník Ostrava - Sparta Praha 0:1

Sparta dokázala zvítězit v Ostravě a připsala si tak cenné tři body do tabulky, když se ve vyrovnaném a velmi bojovném utkání postaral o jediný gól zápasu Tetteh.

Domácí do zápasu vlétli a Spartu přehrávali. V 6. minutě si první zakončení zápasu připsal exsparťanský Holzer, na Nitu však nevyzrál. Spartu tato šance zřejmě probudila a hru vyrovnala, i tak to byl ale Baník, kdo si vypracoval další příležitost. Baroš ovšem v klíčový okamžik podklouzl a Nita tedy nemusel řešit nic složitého.

Ve 28. minutě se hostující Stanciu kličkou zbavil protihráče, následně ovšem nepropálil domácí defenzivní val. O pár minut později Sáček našel ve vápně Šurala, ten si sice dokázal vytvořit prostor na střelu, nicméně trvalo mu to příliš dlouho, a tak Stronati jeho pokus stačil zablokovat. Závěr první půle už byl plný emocí a ani jeden tým už si žádnou příležitost vypracovat nedokázal.

V 56. minutě vyslal krásnou střelu po Barošově přihrávce Hrubý, Nita si však počínal výborně a míč vyrazil. O pět minut později vyrobil obrovskou chybu Šindelář. Plavšič se dostal do samostatného úniku, ve kterém ale selhal a Laštůvku nepřekonal. Na druhé straně zakončoval Fleišman, jehož pokus odvracel Radakovič tak nebezpečně, že už se domácí příznivci radovali z branky, jenomže míč skončil pouze v boční síti.

Dvacet minut před koncem pálil opět Hrubý, tentokrát mířil vysoko nad. V 77. minutě přišla nejdůležitější situace zápasu. Frýdek krásně vysunul Tetteha do úniku, jenž chladnokrevným zakončením překonal dobře vyběhnutého Laštůvku a poslal míč do sítě. Baník mohl ihned odpovědět. Holzer přihrál volnému Jakubu Šašinkovi, ten z hranice vápna trefil Kayu, jehož obětavý zákrok pravděpodobně zamezil vyrovnání. Ke konci zápasu už byli domácí v křeči a kvůli nepřesnostem si další větší příležitost už vypracovat nedokázali.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 Diop hattrick 1x O.Šašinka

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Filip236

1:3

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Kurzy

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Banicek 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vsude se mluvi ze na 90% nastoupi misto Kangy Vacha. Vukadinovice navic Scasny moc nemusi, takze se divim co CTK ma za info o sestave. Ale treba to tak bude no.

Kazdopadne nic jinyho nez vyhra, musime je uz konecne zaslapat do zeme a ne si nechat vsechno libit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele