základní část, 10. kolo
30.09.2018 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Baník Ostrava - Slavia Praha 2:1

Baník v zápase se Slavií dokázal vybojovat tři body, i když většinu zápasu hrál pouze v deseti lidech. Hrdiny zápasu se stali jak dvougólový Martin Fillo, tak i brankář Laštůvka.

V první šanci zápasu se po přihrávce Hrubého zjevil Baroš, jehož zakončení Kolář dokázal s vypětím všech sil vyrazit na rohový kop. Zhruba po čtvrthodině hry Baroš loktem zasáhl Součka. Sudí Berka se po shlédnutí videa rozhodl domácí legendu vyloučit, Baník tak pokračoval v oslabení. Netrvalo to ale dlouho a Ostrava šla do vedení. Holzer přesným centrem oslovil Filla, který umístěnou hlavičkou rozradostnil fanoušky.

Hosté mohli vzápětí vyrovnat, proti Traorému však zakročil výborným zákrokem Laštůvka. Ve 27. minutě si odražený míč našel Stoch, jenž umístěnou ranou vyrovnal na 1:1. Otočit zápas ve prospěch Pražanů mohl vzápětí Traoré, ten ale neprostřelil hradbu těl před sebou. Brankou neskončila, díky včasnému vyběhnutí Laštůvky, ani šance Baluty.

Ve 43. domácí strážce svatyně zlikvidoval i nebezpečnou hlavičku Součka. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za nerozhodnutého stavu, tak Součkova prachbídná rozehrávka skončila na kopačkách Holzera, ten ještě přihrál lépe postavevému Fillovi, jenž přesnou ranou na vzdálenější tyč poslal Baník zpět do vedení.

Druhá půle byla ve znamení snahy Slavie o vyrovnaní, což ukázal hned po přestávce Hušbauer, jenž mířil mimo tři tyče. Kolem 55. minuty si Slavia vytvořila několik velkých šancí. Ovšem jak proti Mešanovičovi, tak proti Balutovi zasáhl výborný Laštůvka. Z protiútoku mohl udeřit také Baník, Hrubý však branku Koláře vysoko přestřelil.

V 72. minutě pálil ze standardky Stoch, vše ale opět vyřešil Laštůvka. Pojišťovací branku pro domácí mohl přidat opět Hrubý, ten se ale dostal ze střeleckého úhlu a Koláře příliš nezaměstnal. Během závěrečného tlaku si už hosté žádnou další šanci vypracovat nedokázali, z Ostravy se tedy vracejí s prázdnou.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (10)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
boryland

1:0..............Bary..........

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vydřená a upocená 0:1. Snad se nikdo nezraní na Zenit...

Reagovat
dextroza_m

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele