základní část, 3. kolo
04.08.2018 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 3:0

Baník Ostrava si hladce dokázal poradit s Příbramí. Hrdinou zápasu se bezesporu stala domácí ikona Milan Baroš. Tomu se v utkání podařilo hned třikrát překonat Švengera, a stal se tak prvním hráčem v sezóně, jenž vstřelil hattrick.

Domácím se vstup do utkání povedl na jedničku. Už v 5. minutě se totiž dostali do vedení po krásné brance Baroše, ten si totiž Pazderův centr nejdříve zpracoval a pak nůžkami překonal Švengera. Baník vstřelená branka povzbudila a byl aktivnějším týmem. Fillova hlavička skončila přímo v rukavicích hostujícího brankáře. Po pěkné akci se do nebezpečné pozice dostal Holzer, jemu se ale rána vůbec nepovedla.

Ve 21. minutě se připomněla také Příbram. Roman Květ však z dálky vypálil pouze do Laštůvky. Hned z následující akce hlavičkoval Milan Baroš a opět byl v souboji se Švengerem úspěšný. Ostrava se tak dostala do vedení 2:0. Za hosty mohl odpovědět Fantiš, ten ovšem Laštůvkovu svatyni o kousek minul. Po půlhodině hry prudce vypálil Holzer, jenomže jeho střela našla pouze dobře postaveného Švengera.

V 51. minutě se po přihrávce Diopa dostal do úniku Baroš, jenž přesnou střelou dokázal zkompletovat hattrick. Domácí byli nadále nebezpečnějším týmem. Jiráskova střela ovšem skončila nad. Po hodině hry mohl přidat čtvrtý gól Baroš, tentokrát byl ale Švenger úspěšnější. Na 4:0 se nepovedlo zvýšit ani Diopovi, jenž z nadějné pozice hlavičkoval mimo.

Hosté se připomněli Skácelem, ten ve skluzu vysoko přestřelil. Patnáct minut před koncem opět střílel velmi dobře hrající Baroš, se střelou zpoza vápna si Švenger poradil. V 84. minutě mohli hosté snížit. Po centru Květa ale mířil Průcha pouze do boční sítě. Závěr zápasu už se pouze dohrával.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele