základní část, 2. kolo
28.07.2018 17:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 4:2

Na Litavce měli diváci příležitost vidět divoké utkání. Dvě červené karty a šest branek bylo konečné zúčtování sobotního zápasu. Hrdinou vítězného domácího týmu se stal mladík Jan Matoušek, jenž vstřelil své první dvě branky v prvoligové kariéře.

Domácí do zápasu vstoupili výborně. Hned ve třetí minutě hlavičkoval těsně vedle po Treglerově standardce Skácel. Pár okamžiků poté Slepička krásně uvolnil Matouška, jenž sám před Fryštákem nezaváhal a poslal Příbram do vedení. Po čtvrthodině hry se do šance poprvé dostali i Klokani, Julišova hlavička však mířila těsně nad. Příbram byla nadále aktivnější. Skácelova střela ovšem mířila pouze do rukavic Fryštáka.

Ve 23. minutě se situace pro hosty hodně zkomplikovala. Fryšták ve vápně fauloval Rezka a byl vyloučen. Zápas skončil i pro Vaníčka, který byl vystřídán za náhradního brankáře Valeše. Slepička pokutový kop s přehledem proměnil a zvýšil na 2:0. Ve 38. minutě měl šanci na snížení Hašek, nicméně jeho pokus obrana domácích zblokovala na roh. Do kabin tak šla Příbram s dvoubrankovým vedením.

Třetí branku domácí přidali hned v úvodu druhé půle po skvělém sólu Matouška. V 58. minutě se podobně jako v prvním kole znovu prezentoval krásnou střelou Roman Květ a zvýšil stav už na 4:0.

S Bohemians to v tuto chvíli vypadalo hodně špatně. Příbram ale po své čtvrté brance už polevila a vzápětí na to doplatila. Střela Dominika Maška skončila ještě na tyči, ale dorážka střídajícího Bahrajnce Yusufa se už třepotala v sítí.

V 69. minutě mohl ještě jiskřičku naděje vykřesat Šmíd, výborně však zakročil Švenger. A byl to právě Michal Šmíd, jenž obdržel druhou červenou kartu v zápase. Matoušek už se málem řítil sám na bránu, ale Šmíd ho zezadu zatáhl za dres. Příbram proti již hodně oslabeným hostům mohla přidat pátý gól. Střely Průchy a Rezka ovšem byly nepřesné a Skácelovo zakončení fantastickým zákrokem zneškodnil Valeš.

V 88. minutě se ještě Klokanům podařilo snížit na 4:2, když Yusuf nahrál Filipu Haškovi a ten se s nabídnutou příležitostí popasoval náramně.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (4)

Přidat komentář
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele