25. kolo
21.04.2018 20:15 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:3

Viktoria Plzeň přerušila čtyřzápasovou sérii bez vítězství a na půdě Zbrojovky Brno zvítězila 3:1 díky hattricku Aleše Čermáka. Zbrojovka zůstává nadále přikována na dně tabulky a její ztráta na čtrnácté místo znovu o něco narostla.

Plzenští po čtyřech nezdarech už potřebovali zabrat, ale stejně tak chtěla body i Zbrojovka, která bojuje o holé přežití v nejvyšší soutěži. V úvodu zápasu se očekávala aktivita Viktoriánů, jenže všechno bylo jinak. Domácí hráli aktivně a první šance zápasu si vytvořili oni. Střelu Pilíka kryl Kozáčik, stejně jako hlavičku Michala Škody. Bohužel pro domácí, šance které si vytvořili, zůstaly nevyužity a Plzeň ve 26.minutě udělila poslednímu celku HET ligy lekci z produktivity. Čermákova rána na zadní tyč zapadla do sítě, Melichárek nemohl nic dělat a Západočeši vedli 1:0.

Vedoucí gól Čermáka měl velký vliv na psychiku hostujícího celku, ten se totiž rázem uklidnil a o pár minut později vstřelil druhou branku. Kopic připravil přihrávkou prostor pro zakončení Čermáka a ten nepohrdl. Z malého vápna zvýšil pohodlně na 2:0. Naděje Zbrojovky na bodový zisk rázem poklesly na minimum, zvláště když krátce po změně stran udeřila Viktorka potřetí.

Ve 48. minutě pálil Kopic do tyče a další střela Aleše Čermáka už skončila opět v síti. Nebohá Zbrojovka začala sympaticky, ale po prvním gólu se úplně sesypala a pár minut po změně stran bylo v podstatě rozhodnuto. Vrbovým svěřencům už stačilo jen kontrolovat hru a na získaných třech bodech nic nezměnila ani korigující branka domácích. Ashiru se rozhodl utnout dlouhé čekání na vstřelený gól a nekompromisní ranou zastavil nelichotivý střelecký půst na 571 minutách. Zbrojovka si vstřelit branku zasloužila, nicméně ještě víc by potřebovala body, kterých se opět nedočkala a zůstává poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
boryland

0:3.............Baky,Kovárna,Hrošo.................

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele