28. kolo
11.05.2018 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Vysočina Jihlava - Sparta Praha 0:1

Sparta na jaře poprvé uspěla ne venkovním hřišti a zdolala Jihlavu. Vyrovnané utkání rozhodl devět minut před koncem Kanga, který střelou z velké vzdálenosti zaskočil brankáře Rakovana.

Kouč hostů Pavel Hapal udělal změnu na levém kraji obrany, kde Frýdka zastoupil Costa. Ke změně došlo i v útočných řadách, kam se vrátil Václav Kadlec. Jihlavě se povedlo minulé utkání v Liberci a její trenér Martin Svědík nechal vyběhnout stejnou sestavu i proti Spartě. Do zakončení se jako první dostal hostující Kanga, jehož rána skončila nad břevnem. Po něm se na druhé straně prezentoval Urblík, jemuž však střela nesedla.

Jihlavský záložník byl nadále aktviní, ale jeho další pokus se opět nevešel mezi tři tyče. V 19. minutě se na levé straně uvolnil Costa, který přihrál Kadlecovi, avšak sparťanskému zakončení se rána šajtlí nepovedla. Záhy se dalším ragbyovým kopem připomněl Kanga. Ve 28. minutě se do šance tlačil Kadlec, brankář Rakovan však včas vyběhl a založil protiútok Vysočiny, který nepřesně zakončil Mara.

Deset minut před přestávkou se do velké příležitosti dostával Ikaunikeks, ale pověst kanonýra kvůli špatně načasovanému kroku nepotvrdil a ke střeleckému pokusu se ani nedostal. Několik chvil po té hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle stoper Buchta. V závěru poločasu se zranil Kadlec a do hry naskočil Lafata, který první poločas ukončil nedůraznou hlavičkou do náruče Rakovana.

Po změně stran byl blízko gólu Lafata, ale Rakovan byl v tvrdém souboji na malém vápně rychlejší. Na druhé straně se málem urodilo po rohovém kopu, když po závaru pálil Ikaunieks do břevna. V 63. minutě se ukázal sparťanský záložník Stanciu, jenž zamířil doprostřed brány na připraveného Rakovana. Po něm byl blízko brance Šural, jehož pokus hlavou skončil těsně vedle.

V 71. minutě se ke gólu tlačila Jihlava a po tlaku ve vápně musel Fulnekovu střelu vykopávat Štetina. V 81. minutě se radoval do té doby nepřesně pálící Kanga. Gabonský fotbalista napřáhl z velké vzdálenosti a i díky odskoku míče překonal Rakovana, který nebude mít čisté svědomí - 0:1. Vysočina se dostala k závěrečnému tlaku, ze kterého málem vyrovnal Keresteš, avšak jeho hlavička pouze rozezvučela tyč.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Kde by dala mizerná Sparta 3 goly venku.

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

2:2....................

Reagovat
Stamby

Ten Plavšič je naprosto nechutnej případ

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz slavka vyhrala, tak co se stane s tim p9harovyn nistem pro viteze poharu?

Reagovat
smazaný uživatel

Připadne třetímu z ligy pokud bude Slavie 1 nebo 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele