30. kolo
26.05.2018 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Vysočina Jihlava - MFK Karviná 0:2

Je dobojováno, je hotovo. Karviná vyhrála v Jihlavě 2:0 a odsoudila jí k sestupu. Hosté šli za vítězstvím od úvodní minuty a po celý zápas byli výrazně lepším týmem. Jihlavě sázka na opatrnou hru nevyšla a nakonec jí nepomohl ani výsledek z Ostravy.

Karviná musela v tomto zápase vyhrát, nic jiného by jí totiž v první lize neudrželo. Jihlavě zase stačil k jistotě i bod, popřípadě jakákoliv ztráta Baníku Ostrava.

Nejspíše vědomí, že i ten bod bude stačit k záchraně, domácím fotbalistům poměrně svázalo nohy. Karviná na nic nečekala a na Vysočině začala bušit do vrat. Dreksa hlavičkoval z dobré pozice nad a pokus Wágnera přehodit Rakovana nevyšel. O několik minut později opět zakončoval Wágner, tentokrát hlavou a Rakovan musel zasahovat. Největší šanci prvního poločasu měl Budinský, který ve 25. minutě orazítkoval tyč.

Jednu z mála příležitostí Jihlavy zahodil Ikaunikes, jenž trefil boční síť. V závěru prvního poločasu tlak hostujícího MFK sílil a Rakovan byl palbou, ovšem vše ustál, a tak si Jihlava odnášela do šaten prozatím výsledek 0:0, který jí vyhovoval.

Domácí fotbalisté si byli vědomi faktu, že výkon, který předvedli v prvním poločase, nemůže stačit, ale na jejich hře se nic nezměnilo. Karviná byla nadále lepší a ohrožoval domácí svatyni. Eismanův přímák skončil těsně vedle a na druhé straně pohrdl velkou příležitostí Ikaunikes. Nevyužitá šance musela domácí hodně mrzet, protože v 66. minutě přišel klíčový okamžik zápasu.

Letićův centr posunul hlavou na malé vápno Tomáš Wágner a Jan Kalabiška zblízka zajistil Karviné vedení. Jihlava měla půlhodiny na to, aby srovnala, jinak byl její osud zpečetěn. Ale Karviná hrála dobře a vzápětí mohla zvýšit, kdyby Letić dokázal z úhlu trefit odkrytou branku. Vysočina byla v těžké situaci, čas se jí krátil a musela rychle pelášit dopředu, kde jí čekala už zformovaná defenzíva Karviné. Už v nastaveném čase vrhli Ježci všechno do útoku a ve třetí minutě nastavení byl jejich osud definitivně zpečetěn. Po faulu Vladislava Levina byla ve prospěch hostů odpískána penalta a Tomáš Wágner úspěšnou exekucí poslal Jihlavu do druhé ligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda karviné.. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi líto Karviné

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele