21. kolo
17.03.2018 15:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Vysočina Jihlava - FK Jablonec 0:4

Jihlavě po tvrdém debaklu skončila šňůra čtyř utkání bez ztráty kytičky a trochu se zadrhla její cesta za záchranou. Jablonec naopak pokračuje ve snovém jaru a posunul se na pozice, z nichž se postupuje do pohárové Evropy.

Kouč domácích postrádal Vaculíka se Zoubelem, a tak musel pozměnit sestavu. Na postu pravého obránce nastoupil Nový a v záloze našel své msto Holík. I Svědíkův protějšek Petr Rada postrádal dva hráče, konkrétně Hanouska s Hübschmanem. Ty stejně jako v utkání proti Baníku nahradili Zelený a Kubista, přičemž Chramostu na hrotu doplnil Doležal.

Jablonec zahrozil již po třech minutách hry. Na pravé straně se přes několik protihráčů prosmýkl Holeš a dostal se k nebezpečné střele, kterou Rakovan kryl. Do vedení se hosté dostali v 9. minutě. Po přihrávce Zeleného se k centru dostal Jovović. Tečovaný míč vzduchem přistál u Doležala, který se zblízka nemýlil. Za dalších pět minut se Jovović skvěle uvolnil a přihrál Masopustovi, pro kterého nebyl problém uklidit míč za Rakovanova záda.

Poté se v Jihlavě výrazně zhoršilo počasí, neboť začalo silně sněžit. To jakoby více vyhovovalo otužilým Severočechům, kteří do přestávky přidali třetí zářez na pažbě. Doležalova přihrávka šťastně prošla přes Nového až Holešovi, který překonal vyběhnuvšího Rakovana potřetí.

Hned po změně stran vyzkoušel Rakovanovu pozornost Trávník, ale slabá střela jihlavského gólmana příliš neohrozila. V 59. minutě putoval míč od Jovoviće přes Chramostu až Masopustovi, který přidal svůj druhý gól v zápase a celkově čtvrtý svého týmu.

Zbytek zápasu se v podstatě jen dohrával. Jen v 77. minutě toužili hosté nadělit Vysočině bůra z penalty, kterou však sudí pádu Chramosty v pokutovém území nezapískal. Domácí tak zápas vůbec nezvládli a navíc musí počítat ztráty, neboť duel nedohrál Ikaunieks. To Jablonec pokračuje v euforické jízdě vzhůru tabulkou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
forma

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
noustres

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jara skončí 0:1

Reagovat
ondrasch77

1:2 (Ikau. - Chramosta, Maso)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele