8. kolo
24.09.2017 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Vysočina Jihlava - Baník Ostrava 2:1

Velmi důležitý duel zvládla Jihlava. S ostravským Baníkem sice prohrávala, ale výsledek dokázala ve třetí minutě nastavení otočit. Hrdinou okamžiku se stal Jakub Fulnek a Vysočina se rázem vyšplhala na průběžné třinácté místo.

Důležitost utkání byla jasná, pokud se chce Jihlava zachránit, potřebuje doma sbírat body právě proti takovým soupeřům jako je Baník. A to samozřejmě platilo i opačně. Vysočina ale začala lépe a hned v 1.minutě mohl rozjásat jihlavské fanoušky Fulnek, který po závaru vypálil a zasahovat musel Vašek. O několik minut později minul branku Urblík a v 19.minutě přišla pro domácí studená sprcha. Domácí obrana si počínala při bránění Šašinky nedovoleně a sudí odpískal pokutový kop. Vzhledem k absenci Milana Baroše se míče chopil Dyjan De Azevedo a i když trefil stejnou stranu kam skákal Hanuš, dostal balón do sítě.

Jihlava se snažila o okamžitou odpověď a ránu Keresteše vytáhl golman Vašek. Neuspěl ani Zoubele, opět skvěle zasáhl Vašek, nicméně domácí zůstávali u balónu a nakonec po rohovém kopu udeřili. Z prvu se zdálo, že Baník rohový kop ustál, jenomže Vaculík vrátil centrem balón na malé vápno a Davis Ikaunieks srovnal na 1:1. Závěr prvního poločasu ještě nabídl zajímavou situaci, kdy hlavní sudí odpískal pokutový kop, ale svůj verdikt vzal kvůli ofsajdu zpátky.

Baník byl po změně stran překvapivě aktivnější a i se dostával do koncovky, jenomže scházela větší razance a důraz. Také Jihlava měla šance, například Keresteš po nepovedeném centru orazítkoval břevno. Jihlava se v závěru tlačila dopředu, jenomže rozhodnout mohl i Baník. V první minutě nastavení měl na kopačce vítězný gól Hrubý, ale zase scházela přesnost i razance. Ostravští za to nakonec zaplatili vysokou cenu. Ve třetí minutě nastavení si domácí vytvořili velký závar a Jakub Fulnek nadvakrát procedil balón za Vaškova záda! Jihlava byla v eufórii, Baník nakonec porazila 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5 Pro Baníček !!!

Reagovat
patrikhm

8:0 pro Jihlavu

Reagovat
noustres

remíza

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

4 a vice golu !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Mám toho za Baníkem odježděno dost, doufám, že se naši fanoušci nezachovají stejně jako já, ale já si dávám pauzu,, fotbal by měl aspoň někdy přinášet radost a tu mi Baník už roky nepřináší, zklamání střídá zklamání, už na to nemám nervy. Dokud se nezlepší jak herní projev, tak i postavení v tabulce tak Baník bojkotuju, nebudu sledovat zápasy ani v tv nebo na netu, ano budu vandrákem, ale momentálně nevidím důvod proč se zápasů účastnit.

Reagovat
smazaný uživatel

loni dvě prohry ze 30 zápasů v lize, osmnáct vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 2.lize a často se na to nedalo dívat, venkovní zápasy byly utrpením. Ale stejně mi to asi nedá, bez Baníku nemůžu být, ale momentálně pociťuju beznaděj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele