20. kolo
11.03.2018 17:15 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 2:2

Lídr tabulky ani napotřetí na jaře nevyhrál a náskok na druhou Slavii se tak ztenčuje. Liberec předvedl dobrý výkon a zaslouženě si ze západu Čech odváží bod.

Plzeň vstoupila do zápasu lépe a už ve 4. minutě mohl otevřít skóre Zeman. Po Chorého přihrávce však netrefil míč ideálně. Chorý chvíli nato vybídl ke skórování i Krmenčíka, ten rovněž na Hladkého nevyzrál.

Na druhé straně hrozil Potočný, jeho střela ale skončila v náruči Kozáčika. V 18. minutě centroval Zeman na Krmenčíka, který ovšem znova ztroskotal na Hladkém. O tři minuty později Kovařík poslal nadýchaný míč přímo na hlavu Chorého, ten rozvlnil síť a poslal tak Viktorku do vedení.

Slovan se po obdržené brance začal více osmělovat. Coufalova hlavička skončila ještě vedle, ale ve 38. minutě Potočný prudce odcentroval před bránu, kde Pulkrab přetlačil Hájka a nedal Kozáčikovi šanci. Vyrovnaný stav nevydržel dlouho.

Za dvě minuty totiž Chorý vysunul Krmenčíka a tomu se povedlo prostřelit Hladkého. Brance ale zřejmě předcházel těsný ofsajd. Do kabin se i tak šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Na začátku druhé půle Chorý poslal do vápna nebezpečný centr, který před dotírajícím Kovaříkem odvracel Coufal tak, že si málem dal vlastní gól. V 56. minutě Kozáčik nezachytil centr, jenže Mikula jeho chybu nepotrestal a vysoko přestřelil. O chvíli později těsně minul Oscar po střele z dálky.

Severočeši začali stupňovat svůj tlak. Pulkrabovu střelu Kozáčik ještě vyrazil, ale v 74. minutě Coufal nacentroval do vápna, kde míč přizvedl Da Silva ke Kerbrovi, jenž z úhlu poslal před bránu osamocenému Breitem. Pro něho už nebyl problém poslat míč do prázdné brány. Plzeň si opět chtěla vzít zpět vedení, jenže Kolářovu střelu Hladký chytil. V nastaveném čase ještě mohl z přímého kopu rozhodnout Kovařík, jeho rána však skončila pouze na břevně.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 uz musi proste vyhrat

Reagovat
boryland

3:1..............Hořava,Kovárna,Hejdič.............

Reagovat
ondrasch77

2:0, každopádně 1, i kdyby měl pomoct rozhodčí...

Reagovat
RadekVonCZE

No jo Jablonecák. Táhni si psát ke svému Gablonzci!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Bosančič, Oscar.

Reagovat
RadekVonCZE

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele