10. kolo
15.10.2017 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta šlágr nezvládla a na Viktorii už ztrácí 15 bodů!

Stramaccionim proklamovaná stíhací jízda se nekoná. Sparta klíčový šlágr kola nezvládla a pomalu a jistě může přestat přemýšlet o titulu. Viktoria Plzeň je i po deseti kolech stoprocentní a nad Spartou má už těžko uvěřitelný patnáctibodový náskok. O jedinou branku se postaral Daniel Kolář.

Trenér Andrea Stramaccioni se rozhodl pro základní jedenáctku bez Tomáše Rosického či Ben Chaima a ve středu hřiště tak nastoupili Mavuba s Marečkem, přičemž podhrota hrál David Lafata a útočníka Václav Kadlec. Plzeň oproti tomu nastoupila v obvyklé sestavě i s Petrželou, Kolářem a Krmenčíkem.

A o něco lepší byla Viktorka, která si vytvořila první vážnější šanci zápasu. Petrželův centr propadl, ale Krmenčík ani Kopic jej nedokázali zasáhnout. Na druhé straně boxoval dlouhý nákop Kozáčik a to přímo k nohám Davida Lafaty, ale ten branku vůbec netrefil. V 18. minutě předvedla Sparta velmi pohlednou akci. Šural potáhl balón, přihrál jej Václavu Kadlecovi, který patičkou vyzval ke střele Davida Lafatu, jenž opět netrefil branku. Do třetice pak Lafatu našel centrem Biabiany a hlavička obávaného kanonýra skončila jak jinak, než vedle.

Viktoriani ale působili mnohem jistějším a kompaktnějším dojmem. Po Kopicově centru pálil nebezpečně z otočky Daniel Kolář a Dúbravka musel nadvakrát zasahovat. Ve 36. minutě se sparťané dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku Havla, který ve snaze zabránit centru podklouzl. Penalta se každopádně nepískala a pokud by se tak stalo, byl by to velmi přísný verdikt. Místo penalty musela Sparta spolknout další hořkou pilulku, po načechraném centru Hejdy se dostal k hlavičce Daniel Kolář a Dúbravka plachtil vzduchem marně. Plzeň vedla na Letné 1:0 a pod Stramaccionim se začala pořádně kývat trenérská židle.

O chvíli později byli domácí blízko vyrovnání, Hovorka už překonal Kozáčika, toho ale zachránil Hejda. Ve 41. minutě se Sparta opět dožadovala penalty, tentokrát za postrčení Krmenčíka na Zahustela, sudí domácí prosby ale znovu nevyslyšel a Letenští málem opět inkasovali. V první minutě nastavení mohla Viktorka odskočit na rozdíl dvou branek, před Dúbravkou se totiž ocitl Petržela a pohotovou ranou trefil jen místo, kde stál sparťanský gólman.

Tým trenéra Stramaccioniho měl před sebou klíčový druhý poločas a Viktoriáni si jeho pozice byli moc dobře vědomi a hned z kraje druhé půle chtěli rozhodnout. Kolářův centr na přední tyč zasáhl Krmenčík a skvělý Dúbravka udržel Spartu ve hře.

Na druhé straně se zase uvolnil Kadlec a jeho ránu ještě tečoval mimo Lafata. Přesně v 62. minutě se dostal na hrací plochu i Tomáš Rosický a o pět minut později měl prsty ve velké příležitosti Sparty. Jeho jemný centr našel hlavu Zahustela, který nechal vyniknout Kozáčika. Za chvíli Lafata prodloužil z první přihrávku na Kadlece, ten ještě cpal balón před branku, kde byl dobíhající Ben Chaim pozdě.

A záhy přišel jeden z nejdůležitějších okamžiků zápasu. Václav Kadlec se z dálky opřel do balónu a orazítkoval břevno, načež dobíhající Ben Chaim vstřelil gól. Sparťanskou eufórii však ke zděšení fanoušků přerušil praporek pomezního. Pravdou je, že šlo o velice hraniční situaci a sudí se rozhodli tak, jak rozhodli. A to nebylo všechno, protože za chvíli se sparťané opět dožadovali penalty za hraní rukou. Sparta měla v závěru velký tlak, ale vyrovnat nedokázala a Plzni podlehla.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (30)

Přidat komentář
Houfi

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tady se už dá očekávat první ztráta Plzně.Koukám,že ve vzájemných ligových zápasech nebyla delší čas remíza.Tip tedy X.No to by vlastně pro Plzeń v této situaci ani ztráta nebyla

Reagovat
kecipep

1:2

Obrana Sparty bude rozhodující faktor výhry Plzně

Reagovat
boryland

0:2..........Krmec,Hrošo..........

Reagovat
deporpepa

Jediné plus pro Spartu je domácí prostředí, jinak všechno na straně Plzně, takže 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Adhol

Kurz na Plzeň? Samozřejmě bych byl rád, kdyby nám Sparta pomohla a obrala Viktorku o bodíky, ale vzhledem k současný formě a rozpoložení obou týmu to vydím jako jasnou 2. Tip: 1:2

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát jsem si projel trenerskou historii toho Andrea Stramaccioni ... podle mě v půlce sezony skončí. Za mě vemeno Tipuji 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas století.

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Plzen Momentální stav a rozpoložení domácí klubu obecně,nenahrává jinýmu výsledku než vítezství hostů a potvrzení mega-formy Českýho Bayernu Viktorii Plzen!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mega forma nevím, dobrá určitě to jo ...... ale český "Bayern" to si děláš prdel

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
mario23

Doufám, že nás Plzeň vypráská, ať už konečně Italiano bastardo táhne.

Reagovat
mario23

0:2

Reagovat
mario23

Nemá někdo stream ?

Reagovat
Legolas John

Nemá někdo stream ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zdarec, poradí někdo nějaký stream? nejsem v ČR:/

Dík moc.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
willdonor

dve ruce a gol mel platit protože ho kozačik tečoval

Reagovat
smazaný uživatel

rozkaz zněl jasně...............

Reagovat
smazaný uživatel

Z hlediska vyššího principu mravního, zářez Sparty není zločinem.

Reagovat
Beči

Sudí

Reagovat
ThePigFeathers

Rozhodčí si zase nezapíská :D :D :D

Reagovat
Sw!fty

Tak nevim no... rekl bych, ze ten skluz Havla byl jeste OK a v zaveru nastrelenou ruku jsem nevidel, ale to Krmencikovo pristrceni se klidne pisknout dalo a Ben Chaimuv gol byl jasnej. Zklamani, ale tak Kretinsky je spolu s Tvrdikem otevrene proti Berbrovi, takze se to vlastne dalo cekat..

Reagovat
Sw!fty

skluz Kopice*

Reagovat
willdonor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele