16. kolo
03.12.2017 18:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 3:0

Sparta porazila v historicky prvním zápase, kde spolurozhodoval videorozhodčí, Mladou Boleslav 3:0 a zimu stráví na pátém místě tabulky. Letenští předvedli asi dosud nejlepší výkon pod trenérem Andreou Stramaccionim a Mladou Boleslav zneškodnili už v prvním poločase...

Poprvé v české nejvyšší soutěži bylo do zápasu nasazeno video a ihned se vyplatilo, ale o tom později. Sparta nastoupila bez Tomáše Rosického, který zůstal jen na lavičce náhradníků, zatímco opora hostí Marek Matějovský začala od samého začátku.

A lepší byla Sparta. Už v páté minutě předvedli domácí opravdu parádní akci, jenom škoda, že Václav Kadlec zakončoval jen do boční sítě. Za dalších sedm minut to ale Spartě klaplo. Civić poslal směrem na branku jakýsi střílený centr na zadní tyč, který orazítkoval brankovou konstrukci a skončil v náruči brankáře Jedličky. Naneštěstí pro něj mu ale balón vyklouzl a mladý brankář jej chytal už za brankovou čarou. Celou situaci ještě zkontrolovalo video a dalo Sparťanům zapravdu.

Sparta se nenechala uchlácholit a nadále byla aktivní. Po milimetrově přesném centru Vatajelua se hlavou prosadil někdejší zadák Bolky Ondřej Zahustel a zvýšil na 2:0. Svěřenci trenéra Stramaccioniho dál nepolevovali a hosty doslova válcovali. Ve 36. minutě poslal do šestnáctky další povedený centr Vatajelu a Josef Šural dal už na 3:0. Mladá Boleslav byla zralá na ručník.

Ve druhém poločase už se Sparťané tolik dopředu nehnali, přesto měli i další příležitosti a mohli vyhrát mnohem výraznějším rozdílem. Boleslav se prakticky na nic nezmohla až s výjímkou závěrečné desetiminutovky, kdy konečně přišly i v jejím podání gólové šance. Tomáš Přikryl se dostal hned do dvou a pokaždé ztroskotal na Dúbravkovi. Hosté se v závěru snažili alespoň snížit, ale nebylo jim přáno.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0, sparta nemá moc formu.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Posily za 400 milionů a ze všech nováčků hraje Civić ze Slovácka a Mavuba. To je zas terno... Jinak dneska to Sparta zvládne a vyhraje 2:1 .

Reagovat
czech_mira

Dúbravka, Plavšíć

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele