12. kolo
29.10.2017 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Sparta Praha - Baník Ostrava 3:2

V neděli navečer se dohrával poslední zápas 12. kola, ve kterém Sparta, na rozdíl od pohárového zápasu, zvládla duel s Baníkem Ostrava, když dokázala vyhrát 3:2. Jejich výkon, ale nebyl přesvědčivý a na výhru se hráči Sparty hodně nadřeli. Baník naopak doplatil na zbytečné vyloučení Granečného.

Už při rozcvičce se zranil brankář domácích Martin Dúbravka, do brány tak musel nastoupit David Bičík. Sparta byla od začátku zápasu aktivnější. V sedmé minutě, po souboji mezi Šuralem a Azackym, pískl rozhodčí Královec spornou penaltu. K pokutovému kopu se postavil sám Josef Šural a s přehledem proměnil. Sparta byla sice aktivnějším týmem, ale jak šance nepřicházely, tak sparťanská aktivita upadávala. Na druhé straně se občas snažil pohrozit Baník, jejich akce ale neměly delšího trvání. V 29. minutě dostal Baroš pěkný centr do vápna a z otočky překonal Bičíka, ale branka nemohla být uznána pro těsný ofsajd.

Od 30. minuty platila výzva sparťanských ultras, aby diváci, co nesouhlasí s vedením a jeho kroky, opustili svá místa. Jejich výzvu někteří fanoušci vyslyšeli. Zhruba deset minut před koncem prvního poločasu hlavičkoval po standardní situaci Costa, jeho hlavička ale nemířila na branku. O minutu později propadli ve sparťanské obraně Zahustel i Hovorka a po ose Azevedo-Hrubý-Baroš poslední jmenovaný skóroval do prázdné brány. V 44. minutě se po standardce domácích dostal k míči Rosický, jeho střela ale minula branku, a tak se do kabin šlo za stavu 1:1.

V 52. minutě se po centru Sáčka z levé strany prosadil nikým nehlídaný Zahustel, který tak vrátil vedení Spartě. Ostrava dokázala velmi rychle odpovědět, když Hrubý dostal krásnou přihrávku od Pazdery a jeho zakončení Bičík vyrazil pouze k Azevedovi a pro něj nebyl problém vyrovnat. Pár okamžiků poté mohl strhnout vedení zpět na stranu Sparty Šural, jeho střelu ovšem skvěle zneškodnil Vašek. Baník díky vyrovnávacímu gólu ožil a poslal několik zajímavých centrů do vápna Sparty, ale nakonec si z nich nedokázal vypracovat další gólovou šanci. V 66. minutě Granečný zbytečně zatáhl za dres Zahustela a dostal 2. žlutou kartu.

Sparta se snažila hned využít početní převahu, ale i když se jí podařilo Baník zatlačit hluboko na jejich polovinu, tak šance nepřicházely. Až v 80. minutě se po rohovém kopu střídajícího Néstora prosadil hlavou Lukáš Štětina. Baník pak vrhl všechny síly do útoku a Sparta se dostávala do brejkových situací. Po jedné takové zakončoval Néstor z 17 metrů, ale Vašek jeho střelu dokázal vyrazit. V 91. minutě se do šance dostal ještě po Azevedově sklepnutí Azackyj, jeho zakončení však skončilo vedle brány.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Prý 3:0 to je vůůůl ,Sparta přeplácený tým s cizincema v čele s taliánem a komediantem.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava da gol, tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček je na koni sparta je na dně Baníček vyhraje 0:2 !!!

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Vy jste třetí od konce a jste na koni?

Reagovat
ryzskej

A jste snad na koni vy, když je na vás vyvíjen enormní tlak a na předsezónní cíl (1. místo) ztrácíte 18 bodů?

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Nejsme, já taky netvrdim, že jsme na koni. Jenom vyvracim tvoje tvrzení, že je na koni Baník s jejich 8 bodama po 11 zápasech.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Sorry ne tvoje, ale L. Orsagovo.

Reagovat
smazaný uživatel

na ponikovi

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MaraCe_Napolitan

V suboji jednookeho so slepym sa budu radovat Straciatellos .... Hoci ich herny prejav nema ani hlavu ani patu , divat sa na to je ako za trest a su fakt velkym kandidatom za najhorsie vysypane miliony do kosa v pomere hrac/kvalita asi v celej futbalovej historii , (horsie to nezvladol ani AC Milan v poslednych rokoch a to uz je co povedat) , ale prehrat dva krat za tyzden s Ostravskymi tragedmi by uz bolo naozaj prilis

Reagovat
smazaný uživatel

Jebat ACS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele