21. kolo
16.03.2018 20:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 2:0

Liberec bez potíží porazil Brno a pojistil si své postavení na pohárových příčkách. Zbojovka po nezdaru zůstává na předposledním místě. Slovan o zisku tří bodů rozhodl již v první půli, kdy se dvakrát prosadil Matěj Pulkrab. Zbrojovka se probudila až na konci zápasu, na zvrat už to však nestačilo.

Kouč David Holoubek postavil totožnou sestavu, která minulý víkend vybojovala cenný bod v Plzni. Na lavičku se dostala zimní posila Václav Pilař. Do jedenáctky hostí se vrátil stoper, Lukáš Kryštůfek, který poslední kolo absentoval kvůli červené kartě. Po delší době dostali od začátku šanci Lukáš Vraštil, Michal Škoda a také Antonín Růsek, který na hrotu nahradil Konstantina Bazeljuka

První poločas vyšel výrazně lépe domácím. Ve 13. minutě nacentroval Coufal do vápna, kde se k hlavičce dostal Kerbr, ale zamířil nad branku. Za následujících třináct minut se do další šance přimotal Coufal, jenž sklepl na Pulkraba, tomu se ale míč zamotal mezi nohy. Naštěstí se poblíž pohyboval Breite, jehož střelu brankář Melichárek pouze vyrazil a Pulkrab dorážkou rozveselil prořídle ochozy stadionu U Nisy.

Druhou branku přidal Matěj Pulkrab těsně před přestávkou. Oscar vzduchem vyzval do souboje Potočného, jenž prodloužil na libereckého útočníka, který opět překonal Melichárka. Nutno dodat, že branka neměla kvůli ofsajdovému postavení Pulkraba platit.

I po změně stran hýřil aktivitou především Liberec. Pět minut po začátku druhé půle Breite zakombinoval s Coufalem a protáhl Melichárka, jenž střelu domácího záložníka vyrazil. Na druhé straně si na Vraštilův centr naskočil Růsek, ale z dobré pozice našel jen náruč Hladkého. Desetiminutovku zajímavých šancí zaknočila Bosančićova pobídka na Potočného, který těsně minul.

Na 3:0 mohl po dalším Coufalově centru zvýšit Folprecht, ale další gól odvrátil duchapřítomný zákrok obránce. Hned poté na druhé straně pelášil proti Hladkému Acosta, ale trefil se přesně do míst, kde stál strážce liberecké svatyně. Cenný zásah Zbrojovky mohl na konci zařídit střídající Bazeljuk, ale Hladký jeho hlavičku vychytal.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele