14. kolo
18.11.2017 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Baník Ostrava 2:1

Slovan Liberec dle očekávání porazil ostravský Baník 2:1 a minimálně na pár hodin se posunul už na třetí místo tabulky. Svěřenci Jindřicha Trpišovského začali lépe, ale na branku Breiteho rychle odpověděl Mičola. Konečné slovo měl ale dvacet minut před koncem Radek Voltr.

Baník nezačal v Liberci vůbec dobře a jeho obrana inkasovala už ve třetí minutě zápasu. Polkrab ve vápně posunul balón na Breiteho, který osamocen a se spoustou času zvolil přízemní střelu doprostřed, kterou i tak překonal hostujícího brankáře. O chvíli později pálil těsně vedle z přímého kopu Karafiát, ale druhou branku nepřidal. Hostům se ve 13.minutě tak trochu překvapivě povedlo vyrovnat. Na kolmici De Azeveda si seběhl Tomáš Mičola a ačkoliv proti němu brankář Kolář vyběhl, dostal nadvakrát balón do sítě.

Liberec byl jinak častěji u balónu i na polovině svého soupeře, tuto převahu však nedokázal zužitkovat. Baník se zatáhl k vlastní šestnáctce a vyčkával na rychlé brejky a hned dvakrát z nich mohl udeřit. Nejprve Mičolu rychle přesprintoval Bosančič a na podruhé De Azevedo volil nepřesnou střelu, namísto přihrávky na lépe postaveného Milana Baroše. Těsně před koncem poločasu pak střílel nad Šindelář.

Hostující tým vydatně podporovali fanoušci, kterých do Liberce přicestovalo celkem dost. Hned na začátku druhého poločasu měl zajímavou příležitost Baroš, branku však přestřelil a v 55.minutě pro změnu nedosáhl na Mičolův centr.

Celkově byl Liberec lepší tým a do jisté míry bylo otázkou času, kdy utkání rozhodne ve svůj prospěch. Karafiátova přihrávka trochu nečekaně prošla až k Radku Voltrovi, který nehlídán poslal balón k tyči! Ostrava se sice v závěru tlačila před libereckou branku, ale vyrovnat nedokázala a znovu ztratila všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
waynemarkrooney

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele