29. kolo
19.05.2018 16:00 CET
1 : 3
(0:3)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - FK Jablonec 1:3

Slavia nezvládla domácí duel s Jabloncem a zkomplikovala si boj o druhé místo. Zatímco Jablonec se posunul na třetí příčku, a útočí tak na přímý postup do skupiny Evropské ligy.

Hned ve čtvrté minutě měli domácí obrovskou šanci. Zmrhal hlavičkou našel Frydrycha, ale ten zblízka neprostřelil Hrubého. Sešívání nadále tlačili. Zmrhal s Teclem a posléze ani ve velké příležitosti Souček se mezi tři tyče netrefili. Byli to ale nakonec překvapivě hosté, jež otevřeli skóre. Z veliké dálky se napřáhl Považanec a krásnou střelou poslal Jablonec do vedení. Vyrovnat mohl v 16. minutě Hušbauer. Hrubý však jeho střelu vyrazil před sebe a dorážející Tecl přestřelil.

O tři minuty později Holeš přihrál do vápna Chramostovi a ten chladnokrevným zakončením zvýšil vedení Jablonce na 2:0. Ve 24. minutě se uvolnil domácí Sýkora a pěknou střelou těsně přestřelil. Po půlhodině hry Trávník z přímého kopu prostřelil zeď i brankáře Kováře a poslal tak hosty už do tříbrankového vedení. Sešívání se snažili s výsledkem do konce poločasu něco udělat, nicméně Sýkorova střela skončila mimo a nic dalšího domácí fotbalisté nevymysleli.

Domácí vstoupili i do druhého poločasu lépe. Škoda hlavičkoval po Sýkorově centru nad. O deset minut později pálil tentokrát z otočky znovu Škoda. Jeho střela skončila znovu mimo. Po hodině hry si dva dobré zákroky připsal Hrubý. Nejdříve zlikvidoval střelu Hušbauera a následně i pokus Dannyho. Hušbauer nebyl úspěšný ani v 68. minutě, když jeho zakončení skončilo na tyči. Stochova dělovka sice nadělala Hrubému velké problémy, ale brankou taky neskončila. Domácí se dočkali až v 83. minutě, to se po individuální akci prosadil Sýkora. V závěru duelu nejdříve Jugas ve stoprocentní příležitosti minul bránu a Frydrychovu hlavičku z brankové čáry odvrátil Pernica. Červenobílým se tedy zápas více zdramatizovat nepodařilo.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (9)

Přidat komentář
boryland

1:1...............

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
kecipep

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

za pohár Peltovy dárek ... 1:2

Reagovat
Adhol

Tohle bude dost těžký, Jablonec se bude mstít za pohár, ale snad to dáme. Tip 1:0

Reagovat
vanGomm

Hodně důležitý zápas.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ondrasch77

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele