2. kolo
05.08.2017 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:1

Fotbalisté Sigmy Olomouc jsou po návratu do nejvyšší soutěže po dvou kolech stoprocentní. Hanáci dnes přehráli Slovan Liberec 2:1 a tři body získali naprosto po právu. Vedení Hanáků zajistil v prvním poločase Chorý, ovšem ve druhé půli srovnal Karafiát a konečné slovo měl až pět minut před koncem Moulis.

Úvod utkání nabídl několik šancí a to na obou stranách. Sladkého rána díky včasnému zásahu liberecké defenzívy neprošla a na druhé straně přestřelil branku pohledným lobem Folprecht. V 18. minutě mohl rozšířit svojí gólovou sbírku z prvního utkání Šimon Falta, Koláře sice obešel, ale ten stihl ještě rukavicí lehce škrábnout balón, který se Faltovi následně zamotal mezi nohy. Liberec vzápětí kontroval pokusem Ševčíka, jeho nádherná střela olízla břevno.

Bezbrankový stav nakonec vydržel do 21. minuty, olomoucký Houska poslal do vápna přesný centr, čehož využil svými výškovými parametry Chorý a hlavou poslal Hanáky do vedení! Asistující Houska mohl dokonce zvýšit vedení, ale před brankou poslal balón nad. Olomouc byla v prvním poločase lepším týmem, Liberec nedokázal na trefu Chorého jakkoliv reagovat a vlastně měl štěstí, že ještě do šaten neinkasoval. Dvakrát měl solidní příležitost Plšek, z toho jednou orazítkoval tyč.

Sigma byla i po přestávce lepším týmem, Liberec byl směrem dopředu v podstatě bezzubý, jenomže žádná druhá branka Sigmy ne a ne přijít. O to více muselo domácí mrzet, když v 76. minutě zničehonic vypálil Ondřej Karafiát a Miloš Buchta lovil míč ze své sítě.

Opařená Sigma vypadla z koncentrace a Jemelka si málem vstřelil vlastní gól, nedorozumění naštěstí Buchta vyřešil rychlým odkopem. V 84. minutě propadl Sladkého centr a byl to Liberec, kdo měl velké štěstí. Sigma nakonec přeci jenom dokázala vstřelit rozhodující gól a naprosto zaslouženě. Dlouhý balón do šestnáctky spadl na hlavu Pavla Moulise a Kolář se natahoval marně. Radost na Andrově stadionu byla obrovská! Liberec navíc závěr vůbec nezvládl, po dalším faulu uviděl červenou kartu Filip Havelka a to znamenalo konec libereckých nadějí na bodový zisk. Svěřenci Jindřicha Trpišovského se sice ještě v nastavení nadechli k jakémusi tlaku, ale vyrovnání nepřišlo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Si upad ne vole

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Frank Lampard 8

Paráda, borci!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele