14. kolo
18.11.2017 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Fastav Zlín 2:0

Domácí Sigma Olomouc potvrdila svoji roli favorita a zaslouženě porazila Ševce ze Zlína. Hanáci předvedli dobrý výkon a mohli vyhrát i vyšším rozdílem, zatímco hosté měli velký problém dostávat se do šancí.

První velká šance přišla v 7. minutě, když Ekpai ztratil míč a Sigma šla do brejku. Výbornou průnikovou přihrávku Housky dostal Chorý, jenž před prázdnou brankou hledal Zahradníčka, ten na míč těsně nedosáhl, ale zdánlivě ztracený balón doběhl a poslal ho zpět do vápna, do kterého si seběhl opět Tomáš Chorý a technickou střelou k pravé tyči otevřel skóre. O chvíli později se Zahradníčkův sražený centr odrazil k Sladkému, jehož střela ale skončila vysoko nad. V 16. minutě se do obrovské šance mohl dostat Plšek, na Vepřekův centr ovšem nedosáhl.

Dále bylo na hřišti viděno hodně soubojů a málo fotbalových momentů. Na další šanci si tak diváci museli počkat až do 35.minuty, jenže Chorého dobře bránil Bačo, takže jeho hlavička nebyla přesná. O dvě minuty později napřáhl Zahradníček ze střední vzdálenosti, jeho slibná rána ale skončila mimo. Po prvním poločase tak domácí vedli 1:0 a nutno říct že zaslouženě, protože Zlín si nevypracoval žádnou vážnější příležitost.

I do druhého poločasu měli lepší vstup domácí. Na Vepřekův přízemní centr Plšek ve skluzu těsně nedosáhl. Hned z další akce centroval z levé strany Zahradníček a Jakub Plšek ve vyložené šanci přestřelil. V 53. minutě se do první velké šance dostal konečně i Zlín. Mehanovičův přetažený centr našel Ekpaie, ten ovšem hlavičkou branku netrefil. Po hodině hry Sladký krásně uvolnil Kalvacha, který poslal centr do vápna, k míči se dostal Chorý, ale ten nabízenou šancí pohrdl.

V 72. minutě se Ekpai řítil do šance, pěkně se zbavil protihráčů, jenže zakončení skončilo opět pouze vedle. O pět minut později napřáhl Kalvach zhruba z 20 metrů a přinutil Dostála k pěknému zákroku. Deset minut před koncem mohla být Sigma potrestána za své neproměněné šance, ale po Buchtově vyražení stříleného centru dokázal Radakovič včas odehrát balón před Traorém. V 87. minutě se domácím konečně podařilo vstřelit druhou branku. Sladký prostrčil na Housku, jenž z pravé strany našel ve vápně Hálu, ten si efektně zpracoval balón a přesným zakončením pečetil skóre.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Olomouc v laufu 1:0

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele