1. kolo
30.07.2017 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 1:2

První velké překvapení nového ročníku české nejvyšší soutěže má na svědomí Sigma Olomouc. Hanáci si totiž vyšlápli na pohárového účastníka Mladou Boleslav, kterou zdolali na její půdě 2:1. O obě branky moravského týmu se postaral už v prvním poločase Šimon Falta.

Mladá Boleslav byla jasným favoritem, ale tuto roli nezvládla. Trenér Dušan Uhrin mladší přitom nasadil obvyklou sestavu, která se na pohárové scéně prozatím prezentovala dobrým dojmem. Na druhou stranu Sigma se na zápas připravila po taktické stránce výborně a to nakonec slavilo úspěch.

Začátek zápasu byl opatrný, domácí jen pozvolna přebírali iniciativu, nicméně jejich šance postupně začaly přicházet. Jánoš dobře vysunul Golgola Mebrahtu, který sice zakončil, ale golman Buchta dobře zasáhl a balób vyrazil na rohový kop. Olomouc se poprvé osmělila až ve 14.minutě, kdy Chorý hodně přestřelil. Pro domácí to každopádně bylo první varování a ukázka toho, že i nováček dokáže zahrozit. Mladá Boleslav rozhodně nedominovala, měla sice o něco více ze hry, jenomže zakončovala spíše z dálky a neúspěšně. Ve 37.minutě přišel pro Uhrinovy svěřence velký šok, Pavel Čmovš propadl a Šimon Falta, řítící se z úhlu na Jakuba Diviše přesnou střelou rozpoutal olomouckou radost. Bolka se sice okamžitě snažila o odpověď, přimáčkla Sigmu k pokutovému území, ovšem místo vyrovnání přišla další studená sprcha. V nastaveném čase odvedl skvělou práci Plšek, navíc obrana domácích vůbec nezaregistrovala nabíhajícího Šimona Faltu, který druhým gólem zajistil Sigmě senzační poločasové vedení 2:0.

Mladá Boleslav si zadělala na velký problém a Dušan Uhrin musel logicky sáhnout k prvnímu střídání, trávník opustil Rada, kterého nahradil útočník Komličenko. Změna však měla jen částečný úspěch. Mladá Boleslav se dostala do velkých šancí, zejména Chramosta, ale Buchta byl připraven a domácí šance zlikvidoval. Gólové příležitosti domácích přibývaly a přibývaly, jenomže ani Chramosta, Mebrahtu nebo zkušený Matějovský si na Buchtu nepřišli. Sigma úspěšně odolávala, ale nakonec přeci jenom inkasovala. V 86.minutě zadělal na pořádné drama Petr Mareš, respektive Nikolaj Komličenko. Prvně jmenovaný rozehrál volný přímý kop a v následné skrumáži se nejlépe zorientoval právě Komličenko.

Sigma závěr zápasu zvládla takticky velmi dobře, závěrečné minuty rozkouskovala, přidala navrch střídání a navíc domácím solidně hrála na nervy. Přesto sahala Boleslav po vyrovnání. Ve třetí minutě nastavení Chramosta už překonal Buchtu, ale na brankové čáře skvěle zasáhl jeden z obránců, Hanáci vedení 2:1 nepustili a postarali se o první velkou senzaci nového ročníku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
jardakolo1

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
eL

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapeni 0:2

Reagovat
Kuba94

Reagovat
eL

Reagovat
smazaný uživatel

Ten DU to všude akorát kazí... Doufal jsem, že tím jeho novým flekem se z něho stává figurka v managementu a nebude se srát to toho, co se děje na hřišti, ale on "sesadí" Svědíka a potopí Boleslav... co jsem viděl EL, tak to byla hrůza a dneska ten výsledek zatím taky krásnej...

Reagovat
Frank Lampard 8

Dobře Sigma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele