25. kolo
21.04.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 0:1

Zlín dokázal vybojovat tři body na hřišti Mladé Boleslavi a posunul se před svého soupeře v tabulce. Středočeši byli sice po většinu zápasu lepším týmem, ovšem žádnou ze svých šancí neproměnili. Za Ševce se naopak jednou prosadil Vukadinović, což nakonec stačilo.

Domácí kouč Jozef Weber postavil totožnou sestavu, která před týdnem vybojovala bod v Teplicích. Trenér hostí Vlastimil Petržela nemohl počítat s vykartovaným Bačem, kterého zastoupil Bijimine. V záloze se nově objevili i Hnaníček a Mehanović. Do první šance se v 11. minutě tlačil Šušnjar, ale netrefil Zlámalovu bránu. Totéž lze říct o Mehanovićově pokusu z druhé strany, který proletěl těsně nad břevnem.

Kuriózní moment přišel ve 27. minutě. Komličenko roztáhl hru na Mareše, který chtěl zaskočit Zlámala lobem z velké dálky. Zlínský gólman byl však pozorný, ovšem při zákroku se mu podařilo zbořit tyč. Následovala tak výměna svatyně a nakonec i 14minutové nastavení první půle.

Další zákrok si připsal Zlámal ve 44. minutě, kdy ve velké šanci vychytal Valentu. O minutu později hledal Mareš Komličenka, avšak včas zasáhl Gajić. V nastavení Komličenko již překonal vyběhnuvšího zlínského brankáře, toho ale na brankové čáře zastoupil Bijimine.

I po přestávce usilovala o branku především Boleslav, Komličenko však v samostatném úniku ze 49. minuty ztroskotal na výborném Zlámalovi. Po hodině hry se konečně začal osmělovat i Zlín. Vukadinović ještě v 65. minutě trefil tyč, za dvě minuty však obelstil Takácse a střelou po zemi překonal Poláčka - 0:1. Čtvrthodinu před koncem zkusil štěstí Džafić a Poláček se musel pořádně protáhnout.

Středočeši zůstali po direktu od soupeře jako opaření a nemohli se dostat do příležitostí. To se změnilo až v 87. minutě, kdy Magera vyslal kolmicí kupředu Konatého, na jehož centr těsně nedosáhl Takács. Zbytek šancí buď skončil v zámezí, nebo je bezpečně zlikvidoval Zlámal. Hosté se tak na Moravu vrací se třemi body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele