26. kolo
29.04.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - Slovan Liberec 2:0

Jablonec po dobrém výkonu zaslouženě porazil Liberec 2:0 a zvítězil ve 48. Podještědském derby. Branky za domácí vstřelili Doležal a Diviš. Jablonec se díky tomu dostal před Liberec na čtvrté místo v tabulce.

Už ve čtvrté minutě se do šance dostal Silva, výborně ale hru přečetl domácí Hrubý a včasným výběhem šanci zhatil. V 15. minutě po Hanouskově přihrávce pálil těsně vedle branky Doležal. Ten samý hráč však zakončoval hned další akci. Tentokrát se po Holešově centru nemýlil a hlavičkou z bezprostřední blízkosti poslal Jablonec do vedení. Liberec mohl hned odpovědět. Odražený míč po rohu si našel Breite, jeho pokus ovšem skončil těsně vedle pravé tyče.

Ve 25. minutě měl Potočný výbornou možnost ke srovnání skóre, zahrával totiž standardku přímo z hranice vápna, jeho střela ale bohužel pro hosty nepropálila zeď. O pár minut později se po Kerbrově hrubce dostal Trávník do samostatného úniku, položil si Hladkého, z velkého úhlu se mu už bránu ale trefit nepodařilo. Ve 30. minutě se z dobré pozice mezi tři tyče netrefil ani Považanec. Ke konci poločasu podobně neúspěšně skončily i střely Hübschmana a Masopusta.

Úvod druhé půle nebyl fotbalově tak kvalitní jako první poločas. Jen kousek chyběl ke gólu Masopustovi v 52. minutě, na Jovovičovu nabídku však těsně nedosáhl. O šest minut později se do zakončení probojoval Breite a z otočky se trefil kousek vedle pravé tyčky. Hosté se pak snažili vyrovnat, nicméně domácí je dobrou obranou do zakončení příliš nepouštěli.

A byl to na druhé straně Doležal, kdo mohl vstřelit branku, jeho zakončení hlavou ale nakonec skončilo vedle. V 78. minutě Hladký výborně vychytal Masopustovo sólo. Z další šance domácích mířil těsně vedle Chramosta. Jablonec se tak dočkal až v 86. minutě, to se z dálky napřáhl Diviš a nekompromisní ranou do levého horního růžku pečetil výhru.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (5)

Přidat komentář
ondrasch77

2:1 (Doli, Jovovič)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Co rozhodčí? Jinak tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forma

3:1 (Masopust,Doležal,Jovovič - Potočný)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele