20. kolo
11.03.2018 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - Baník Ostrava 2:0

Jablonci se podařilo zdolat Ostravu a pokračuje ve výborných jarních výkonech. Díky dalšímu zisku tří bodů si pojistil své umístění na šesté pozici a nebezpečně se dotáhl na pátou Spartu, která drží už pouze jednobodový náskok. To hosté zůstávají beznadějně poslední.

Kouči Severočechů Petru Radovi chyběli zranění Hanousek s Hübschmanem a vykartovaný Považanec. Místo nich se do základní sestavy dostali Zelený, Kubista a v útoku nastoupil Doležal. Slezanům se vrátil uzdravený kanonýr Baroš, který však zápas začal na lavičce. Zároveň trenér Kučera změnil rozestavení, nasadil o jednoho útočníka méně a naopak podpořil zálohu o Jiráska.

Hosté zahájili zápas velmi agresivně a po pěti minutách již obdrželi dva žluté kartónky, které viděli Hlinka a Fillo. V 11. minutě se dostal do úniku domácí Masopust, ale sám se vytlačil z dobré pozice a nadějnou akci zazdil. Za dalších jedenáct minut táhl útok Jablonce Charmosta a nebezpečně vypálil, jenže brankář Laštůvka jeho střelu vyrazil. Útočník v zeleném dresu měl další příležitost ve 26. minutě, avšak trefil jen ostravského obránce.

Po půlhodině hry se osmělil i Baník, kdy Hlinka střelou z dálky vyzkoušel Hrubého připravenost. Za další čtyři minuty se Chachaři málem dostali do vedení. Fillův dalekonosný pokus skončil ke smůle hostí na břevně. Tři minuty před koncem poločasu Laštůvka fantasticky vychytal Chramostu, jenž mu stanul tváří v tvář v malém vápně.

Sedm minut po změně stran se mohli fanoušci s řehtačkou v ruce radovat s gólu. Trávník hlavou prodloužil na Doležala, který stejnou částí těla překonal Laštůvku. Za šest minut svitla naděje i příznivcům Ostravy, neboť na hřiště se dostala ikona klubu Baroš. Dvanáct minut před koncem pohřbil naděje hostů Jovović. Celou akci rozjel Doležal na Masopusta, který vybídl Jovoviće ke skórování a černohorský fotbalista i v pádu zvýšil vedení Jablonce.

V 88. minutě měl dobrou šanci Baroš, ale střelu hlavou nedokázal umístit mezi tři tyče. Baník tak vyšel střelecky i bodově naprázdno a jeho vyhlídky na záchranu v nejvyšší soutěži nevypadají růžově. Na druhé straně Jablonec začíná útočit na pohárovou Evropu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
dextroza_m

2:3

Reagovat
ondrasch77

4:0

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by baníček překvapil, ale tomu věří asi jen nejzarytější fanoušci.. tip 2:0, přání 1:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele