30. kolo
26.05.2018 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 2:0

Obrovský úspěch slaví v Jablonci. Severočeši si po výhře 2:0 nad Slováckem pojistili třetí místo a v příští sezoně si zahrají základní skupinu Evropské ligy. O branky se podělili oba útočníci, tedy Martin Doležal a Jan Chramosta.

Svěřenci Petra Rady měli ještě možnost poskočit na druhé místo, ale potřebovali k tomu nejen zvítězit, ale také porážku Slavie v Teplicích, která se nakonec beztak nekonala.

Nechybělo přitom moc a domácí mohli rychle prohrávat. Kubala už v jasné pozici napřahoval, když se mu vrhl pod nohy Luděk Pernica. Mimochodem obránce Jablonce nastoupil k poslednímu zápasu v dresu Severočechů, neboť už dříve se domluvil na podmínkách ve Viktorii Plzeň. Pak už hrozil převážně domácí tým. Doležal nejprve hlavičkoval mimo, ale ve 14. minutě už byl úspěšnější. Po centru Tomáše Holeše byl jablonecký útočník ve správný čas na správném místě a zblízka zajistil Jablonci vedení.

Jablonec měl v prvním poločase ještě další možnosti, avšak ke změně skóre prozatím nedošlo. I proto, že Doležal i Jovovič své další příležitosti neproměnili. Severočeši si pojistili vedení v 53. minutě, k Janu Chramostovi se odrazil balón a prázdná branka pro něho nepředstavovala žádný problém.

Dvougólový náskok si svěřenci Petra Rady hlídali až do závěrečného hvizdu. Slovácko vyjma první šance na začátku zápasu nic zásadního nepředvedlo a ze severu Čech se vrací po zásluze s nepořízenou. Jablonec vyhrál 2:0 a může se těšit na základní skupinu Evropské ligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

i kdyby slovácko zahrálo sebelépe, tak myslím, že rozhodčí zařídí jak má zápas dopadnout ..takže tip. 2:0

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
ondrasch77

Na Slovácko moc neumíme, snad to klapne 2:0

Reagovat
PavlíčeQ

https://imgur.com/a/dgggDAb

Kéž by nám to takhle nešlo se všema

Reagovat
ondrasch77

Je fakt, že jsem koukal spíš na tuhle statistiku http://www.hetliga.cz/statistiky-head-to-head?id_team1=16&id_team2=4

je to samá plichta nebo o gól... Snad Kordula zavzpomíná na staré dobré časy, kdy mu dal Jablonec šanci nakouknout do velkého fotbalu a nebude ty svoje kluky tolik honit

Reagovat
kecipep

Vzhledem k tomu, že Zajíc, Havlík, Divíšek a asi i Petr a Juroška jsou zraněni, tak není moc co řešit.

Reagovat
PavlíčeQ

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele