8. kolo
23.09.2017 17:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Fastav Zlín - Slavia Praha 1:1

Nepříjemnou ztrátu si opět připisuje Slavia, přestože se ve Zlíně čtvrthodinu před koncem ujala vedení. Vedení po gólu Milana Škody ale nemělo dlouhého trvání, za osm minut srovnal z pokutového kopu Vukadin Vukadinovič. Oba celky si tak v generálce na další kolo Evropské ligy připsaly po bodu.

Slavia věděla, že jí ve Zlíně čeká náročné utkání, a proto se chtěla co nejdříve uklidnit brzkým gólem. Sešívaným patřil první poločas, ovšem z převahy, kterou měli, nic nedokázali vytěžit.

První šanci však měli domácí a to už ve čtvrté minutě. Ekpai poslal do vápna centr a Vukadinovič ho trestuhodně netrefil. O chvíli později si zkoušel vymodlit pokutový kop Jugas, ale sudí Královec se rozhodl nepískat. Pak už hrozila Slavia. Hušbauerovu střelu nadvakrát krotil Dostál. Ve 34. minutě měl obrovskou příležitost Van Buren, na zadní tyči byl sám a stačilo trefit prázdnou branku, ovšem právě to se nestalo. O pár minut později zase postupoval z úhlu na Dostála Bořil, ale ani on nerozvlnil síť.

Druhý poločas dlouho žádnou velkou šanci nenabídl. Mírnější převahu získával Zlín, avšak Laštůvka zůstával bez práce. Železníkova rána šla mimo branku a totéž platilo na druhé straně o Hušbauerově pokusu. Mířidla si rovnal i aktivní Stoch, který dalekonosným pokusem z první výrazně přestřelil.

Bezbrankový stav nakonec vydržel do 75. minuty, kdy Slavia rozehrála rohový kop a Milan Škoda hlavou překonal Dostála! Slavia byla blízko důležité výhře, jenomže za osm minut fauloval Jugas ve vápně Diopa a Královec nařídil pokutový kop. Zodpovědnost na sebe vzal Vukadin Vukadinović a suveréně srovnal na 1:1.

Slavia si mohla vzít vedení zpátky a vypracovala si dvě stoprocentní příležitosti. Nejprve se odkryla branka Součkovi a skvělý zákrok předvedl Dostál a po něm Zmrhal pálil nad. Neproměněné šance musely Slavii pořádně mrzet, zvláště když je v nastavení pořádně vystrašil Vukadinovič, který orazítkoval tyč. Konečná remíza 1:1 je tak pro obě strany spravedlivá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
kecipep

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

1:1...........

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0, dvakrát Vukadinović s tím, že góly z úcty slavit nebude.

Reagovat
vanGomm

Tady se sešlo poměrně dost serii1)Slavia je už na prohru,2)Zlín na remízu,3)Slavia po 3 venkovních remízách by mohla na cizím hřišti vzhledem k tomu,že chtějí hrát o titul už konečně vyhrát.Jedna serie určitě padne ,ale ted která?Tip oba dají gól.

Reagovat
willdonor

největší sparťanskou zbraní jsou hráči na hostování

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele