30. kolo
26.05.2018 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 2:0

Ostrava bude i v příští sezóně prvoligová. Baník musel kvůli výhře Karviné taktéž uspět, což se mu díky dvěma brankám ve druhém poločase podařilo. Velkou měrou se na vítězství podílel útočník Diop, který první gól vsítil sám a druhý si po jeho akci připsal Hlinka.

V sestavě domácích se na pravém kraji obrany objevil Stáňa místo Pazdery. Znovu jen na lavičku usedl Baroš, kterého nahradil Diop. Trenér Brňanů Roman Pivarník již věděl, že posledním zápase jeho svěřencům jde jen o čest, a tak jedenáctku svého týmu obměnil. Mezi tři tyče se postavil brankář Halouska, pravého obránce zahrál Sedlák, střed záložní řady vyztužil Sedlák a v útoku se s hostováním loučil Bazeljuk.

Již ve druhé minutě hlavičkoval Diop vedle brány. Po dvaceti minutách hry nedosáhl Halouska na centr De Azevedo, ale znovu Diop nedokázal v těžké pozici zamířit do odkryté brány. Vzápětí na druhé straně zahrozil střeleckým pokusem Krejčí, ale gólman Laštůvka pohodlně lapil míč do svých rukavic. Baník byl v první půli aktivnější, ale branky se mu docílit nepodařilo.

Po změně stran se jako první dostal ke střele Fillo, ale jeho zblokovanou střelu chytil Halouska. Obrovskou příležitost dostal Baník v 55. minutě. Hlinkovu tvrdou ránu vyrazil Halouska k Fillovi, který byl v pokutovém území nedovoleně zastaven a sudí Královec odpískal pokutový kop. K exekuci se postavil sám faulovaný, avšak Halousky vystihl jeho záměr a zachránil Brno od inkasované branky.

V 65. minutě se však přeci jen dočkali domácí fandové první branky. Procházka svůj útočný výlet zakončil centrem na Diopa, který hlavičkou do protipohybu nedal Halouskovi šanci. Ještě větší klid přišel na kopačky Baníku v 77. minutě. Po Diopově akci z levé strany se k míči i s trochou štěstí dostal Hlinka, který propálil vyběhnuvšího Halousku a rozjásal vítkovický stadion podruhé. Pět minut před koncem ještě Halouska vychytal Diopa, avšak po závěrečném hvizdu se Ostrava mohla radovat ze záchrany.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Baník bude nervozní, ale nějakou šmudlu dá, tip 1

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Baník nervózní, vyprodaný stadión a skvělá atmosféra, Brno mizerné, protože má víc šancí v 2. lize bez Baníku a proč by si něco nepřivydělalo, i tak bude mít Baník problém skórovat a povede se mu to až ve 2. poločase. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele