28. kolo
12.05.2018 16:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:1

Ostravský Baník uhrál s Libercem remízu po výsledku 1:1. Domácí nevyužili šanci se přiblížit záchraně. Severočechům se zase vzdálila šance na probojování do Evropské ligy.

Trenér Bohumil Pánik vsází v posledních zápasech na osvědčenou sestavu, které se daří bodovat. Stejní muži v bílém vyběhli na trávník oproti Slovanu. Do jedenáctky hostů se po pauze probojoval Kačaraba. Dalšími novými tvářemi byli Havelka, Bosančić a Oscar.

Jako první vyprášil rukavice gólman domácích Laštůvka, kterého provětral záložník Wiesner. Liberecký fotbalista byl nejpilnějším střelcem ze začátku utkání a další pokus si připsal v 17. minutě, ale zamířil pouze na kotel fandících Chacharů. Komplikaci do plánů domácích zasadil kapitán Baroš, který si přivodil zranění a ve 21. minutě jej musel nahradit Diop. Nedlouho poté si na Coufalův centr naskočil Pulkrab, ale nepřesným zakončením nepotěšil hráče Slovanu.

Nebezpečnější hosté si další příležitost vypracovali ve 27. minutě, kdy se po zmatku po rohovém kopu dostal ke střele Karafiát, avšak Laštůvka včasným výběhem proti střelci zachránil Baník. První ohrožení liberecké branky zařídil až dvě minuty před přestávkou Poznar, jenže jeho rána letěla nad břevno. Na druhé straně se v nastavení trochu šťastně dostal k míči Coufal a po jeho přihrávce skóroval Oscar - 0:1. Ostravané mohli vyrovnat ještě v první půli, avšak Diopovu hlavičku krkolomně vytěsnil brankář Hladký.

Sedm minut po změně stran se již Baník dočkal branky. De Azevedo si na hranici pokutového území rozmyslel střelu a posunul míč na Filla, jehož přihrávku uklidil do sítě Poznar. Liberci chtěl vedení vrátit Pilař, ale jeho další střela letěla daleko od Laštůvkovy svatyně. Chvíli poté na sebe upozornil Diop, který rozvlnil pouze boční síť. Senegalec byl i v další šanci blízko gólové trefě, avšak zamířil těsně nad branku. V dalších šancích aktivních Slezanů selhali De Azevedo a Poznar.

V 67. minutě zahrozil Havelka, jehož střelu vyrazil Lašůvka. Závěr utkání se nesl v duchu tvrdého boje, během kterého již nebylo k vidění mnoho příležitostí. V předposlední minutě vyrobil velkou hrubku Hladký, avšak Diop z velké dálky netrefil okrytý prostor mezi třemi tyčemi. Utkání tak skončilo nerozhodným výsledkem, který do karet nehraje ani jednomu mužstvu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Baník bude bodovat

Reagovat
smazaný uživatel

Banicek vyhraje tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že bude Milan v cajku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele