11. kolo
20.10.2017 20:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:1

Baník ani na pátý pokus doma nevyhrál a prodloužil svojí dlouhou sérii bez vítězství. Ostrava přitom vedla, ale na hlavičku Hrubýho odpověděl čtvrthodinu před koncem Moulis, takže body se za výsledek 1:1 dělily.

Baník byl na domácí půdě odhodlán ukončit dlouhé čekání na vítězství, ale proti němu stál těžký protivník. Sigma v letošní HET lize šlape a uspět chtěla i na půdě dalšího nováčka.

První poločas sice branku nenabídl, ale několik zajímavých šancí se urodilo. Nedá se říci, že by jeden z týmů měl velkou a především trvalou převahu. Zpočátku byla lepší Olomouc, ovšem Houskovu střelu Vašek vyrazil. Na druhé straně se postaral o pěkný průnik Granečný, ale Baroš vzápětí nepřesně vystřelil.

Mnohem zajímavější byla až druhá půle, ve které se i diváci dočkali branek. Nejprve v 51.minutě zkoušel překvapit Buchtu Šašinka, ale z ostrého úhlu ho nepřekonal a hned o tři minuty později už Baník vedl. Daniel Granečný vykouzlil centr na Roberta Hrubýho, který hlavou rozjásal domácí fanoušky! Stejný hráč mohl dokonce po hodině hry zvýšit, ale Buchta si připsal skvělý zákrok. To byla fáze, kdy byl Baník výrazně lepším týmem, jenomže u toho dlouho nevydržel a převahu začínala mít Sigma.

Žádné velké šance sice nepřicházely, ale Hanáci obléhali pokutové území domácích a vyvijeli směrem dopředu poměrně velký tlak a Baník se mu neubránil. V 75.minutě doslova dotlačil balón za brankovou čáru Pavel Moulis. Obrana Baníku byla hodně nedůrazná a nepochopitelně nebyla schopna balón zakopnout. Hanáci vycítili šanci na zvrat a dál se tlačili do ofenzívy. Pět minut před koncem se Chorý dožadoval penalty za ruku Šindeláře, ale sudí Zelinka se rozhodl nepískat.

V nastaveném čase uviděl druhou žlutou kartu David Houska, což na malou chvíli ještě znamenalo přesilovou hru domácích. A Baník ještě mohl strhnout výhru na svojí stranu, překvapivá rána střídajícího Poznara skončila jen o kousek mimo Buchtovy branky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

ted nasazuju Olomoc na prohru do 4 kol ji mám dědku

Reagovat
tlaci

1:2

Reagovat
ondrasch77

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele