16. kolo
02.12.2017 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 2:1

Slovácko nakonec přezimuje mimo sestupové pozice. Rozhodla o tom výhra nad Jihlavou a zároveň konstelace ostatních výsledků. Pro celek z Uherského Hradiště je to důležitý zisk, na druhou stranu záchranářských starostí ho rozhodně nezbavuje. Jihlava začala dobře, v prvním poločase vedla, ale pak dvakrát inkasovala z kopaček Daníčka a Petra.

Byl to velmi důležitý duel, který mohl tomu či onomu týmu přinést velkou psychickou výhodu do dalších bojů na jaře. Slovácko začalo hodně aktivně a už ve třetí minutě zápasu mělo možnost pokutového kopu. Keresteš fauloval Zajíce a sudí Proske ani na okamžik nezaváhal. Jenomže Zajíc tíhu okamžiku nezvládl, penaltu kopl natolik bídně, že vůbec netrefil branku.

Ve 24. minutě neuspěl ani Juroška, s jehož pokusem Rakovan neměl problémy. Nicméně pro svěřence trenéra Korduly to nebylo příliš potěšující, zvláště když po trestném kopu Vaculíka vstřelil úvodní gól zápasu Jiří Krejčí. Jihlava na Slovácku vedla a to si muselo vyčítat předchozí zahozené šance.

Ale zápas inkasovanou brankou nekončil a Slovácko se dokázalo otřepat. Šance Daníčka i Šumulikovskiho na sebe nenechaly dlouho čekat, avšak stále bez kýženého efektu. Domácí příznivci se dočkali až po změně stran. Po ose Sadílek - Petr se zblízka prosadil Vlastimil Daníček a srovnal na 1:1. Slovácko mělo raketový začátek druhého poločasu a vzápětí hned z další akce otočilo průběh utkání ve svůj prospěch. Kubala vysunul přihrávkou Petra a ten přízemní střelou překonal Matěje Rakovana po druhé.

Domácí mohli ještě přidat další góly, ale Rakovan už se překonat nenechal. Slovácko nakonec vyhrálo, byť to mohlo být mnohem výraznějším rozdílem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
kecipep

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele