18. kolo
25.02.2017 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 1:0

Zbrojovka se po delší době může radovat z domácího vítězství a rovnou důležitého. Konfrontace s Libercem totiž byla přímým bojem o záchranu. Tu přiblížil domácím střelec Jakub Řezníček.

První vážnější moment zápasu přinesla 13. minuta a krásná práce Ashira, po které pálil z první Lutonský, avšak brankář Dúbravka předvedl dobrý zákrok. Nebezpečí tím nebylo zažehnáno a z následného rohového kopu hlavičkoval nad Kijanskas. Liberec se předvedl až ve 27. minutě, obrovský závar před Melichárkem ukončil až avizovaný ofsajd. Poté už opět útočilo především Brno. Řezníček nejprve střílel vedle a ve 44. minutě po Zavadilově centru orazítkoval břevno! Zbrojovka měla více ze hry, ale poločasové skóre zůstalo nerozhodné 0:0.

Aktivita domácích pokračovala i po změně stran, Ashiru odcentroval na Řezníčka a jeho hlavičku lapil Dúbravka. V další velké šanci se ocitl Lutonský, z voleje ale těsně přestřelil branku. Liberec se víceméně jenom bránil a směrem dopředu nebyl vůbec nebezpečný. Zbrojovka svojí územní převahu dlouho nemohla zužitkovat, nakonec se to ale povedlo. Deset minut před koncem utkání poslal do šestnáctky centr Zavadil, následně ho Pavlík vrátil na malé vápno a Jakub Řezníček poslal Zbrojovku do zaslouženého vedení.

Slovan měl deset minut na to, aby s výsledkem něco udělal. A šanci na to měl. Pět minut před koncem vychytal volný přímý kop Potočného Melichárek a dorážka Ševčíka mířila mimo tři tyče. Více než Liberec hrozili v nastavení z brejků hráči domácího celku, ovšem výsledek 1:0 pro Brno už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Boj o záchranu.Tip X.

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně zbrojováci, jen tak dállll

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele