24. kolo
15.04.2017 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - FK Jablonec 2:0

Brněnská Zbrojovka byla za své jarní výkony konečně odměněna třemi body. Také v zápase s Jabloncem byla lepším týmem a skóre otevřela už po čtvrthodině zásluhou Borise Taščiho. Ve druhém dějství pak pečetil výhru druhou brankou další útočník Jakub Řezníček.

Aktivita domácích v úvodu zápasu se dala čekat a Hrubý musel už v páté minutě zasahovat před Taščim. Jablonec odolával tlaku soupeře jen do 17. minuty, kdy Brno poprvé udeřilo. Boris Tašči dostal dlouhý balón do poměrně těžké pozice, zády k brance však situaci zvládl výborně, přeloboval Hrubého a zajistil Zbrojovce kýžené vedení. Až poté se probudil i Jablonec a vedení domácích nemuselo mít dlouhého trvání, kdyby z malého vápna přesněji hlavičkoval Diviš.

Stále se ale spíše hrálo před brankou hostů. Nepřesnou hlavičkou se uvedl i Jakub Řezníček a o chvíli později se k němu ve vyložené šanci připojil i autor první trefy Tašči. Na druhé straně na zadní tyči zklamal Trávník.

Jablonec měl po přestávce jasný úkol, vyrovnat a pokud možno strhnout vedení na svojí stranu. Nepovedlo se ani jedno. V 63. minutě sice hosté "bušili na vrata", ale Melichárek v brance Zbrojovky lapil jak pokus Diviše, tak i dorážku Mihálika. Jinak defenzívě Jablonce dál činil velké problémy Boris Tašči, Hrubý ho v další z celé řady šancí zblízka vychytal a když už Ashiru zvedal ruce, zasáhl na brankové čáře spasitel Hanousek.

Bohužel pro Jablonec, uběhly další dvě minuty a Brno už vedlo o dva zásahy. Ashiru potáhl balón k šestnáctce, přihrál Řezníčkovi a ten hokejovým blafákem a zakončením do prázdné branky zvýšil vedení Zbrojovky. Severočeši sice nerezignovali, ale když Mehanovič sedm minut před koncem nastřelil tyč, bylo jasné, že Jablonec tohle utkání už nezvládne. V závěrečných minutách se ještě mohlo měnit skóre, ale Hrubý ustál jak Zavadilův přímák, tak i pokus Litsingiho.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

0:2 (Zelený, Mehanovič)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Výhra domácích, nic jiného neberu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele