5. kolo
27.08.2016 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 1:0

Hodně sledované moravské derby mezi Brnem a Slováckem vyznělo lépe pro Zbrojovku, která tak pod Svatoplukem Habancem získala první vítězství v sezoně. Hrdinou se stal navrátilec na české trávníky, záložník Jan Polák, který vstřelil jedinou branku utkání.

Právě návrat Jana Poláka byl jedním z taháků tohoto šlágru a pak pochopitelně osoba Svatopluka Habance, dlouholetého trenéra Slovácka a nového lodivoda Brna. Zápas byl rovněž prestižní pro vedoucího týmu Brna Libora Doška, rovněž bývalého ostrostřelce hostí.

Brno začalo utkání hodně aktivně a v první čtvrthodině přestřílelo Slovácko 6:0, nicméně bez gólového vyjádření. Velice slibné šance si vypracovali Řezníček i navrátilec na české trávníky Jan Polák. Z malého vápna nedokázal překonat Heču ani Škoda. Slovácko se přihlásilo ke slovu až ve 21. minutě, ale Biolek zakončoval patičkou nepřesně. Zbrojovka následně pokračovala v pohrdání šancemi, Michal Škoda hned dvakrát zakončoval do Heči a Řezníček zase nedokázal trefit balón.

Slovácko toho v Brně mnoho neukázalo a nezlepšilo se to ani ve druhém dějství. Zvláště když ve 47. minutě Zbrojovka otevřela skóre utkání. Milan Lutonský rozehrál rohový kop, balón následně propadl až k Janu Polákovi a ten prostřelil vše včetně Heči - 1:0 pro Zbrojovku! O pár minut později pelášil na branku Slovácka Řezníček, ale ztratil rychlost a obrana hostí se stihla zkonsolidovat. Brno dokonce vstřelilo druhý gól, jenomže byl odmáván Řezníčkův ofsajd.

Hosté měli vyrovnání na dosah v 56. minutě, ale Havlík svojí ranou Melichárka nepřekonal. A pak už zase spalovalo Brno, neuspěli Řezníček ani Pašek a Slovácko tak díky tomu stále žilo. Do závěrečného tlaku se však nedostalo, Brno v pohodě kontrolovalo a když sudí nastavil jen jednu minutu, bylo rozhodnuto.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip - přání 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Na minulém zápase Slovacko : Brno , Brno nezvladalo nápor ale doma s novými posily a Slováckem oslabeným o Doska namíchá Brno koktejl 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si že budeme rádi za dobrý bodík z venku :) 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele