18. kolo
24.02.2017 18:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 3:1

Boj o záchranu se dramatizuje. Vysočina zvládla důležitý záchranářský souboj s Hradcem a po výsledku 3:1 se bodově dotáhla právě na Votroky, ale také na Liberec a Zbrojovku. Domácí rozhodli o výhře už v prvním poločase, ve kterém vstřelili všechny tři branky.

Vysočina se do svého soupeře pustila s velkou chutí a Ottmar si připsal první zákrok už ve 4.minutě, po hlavičce Rabušice. Na druhé straně vyzkoušel Hanušovu pozornost Schwarz. Ve 24.minutě Jihlava odstartovala Jihlava ofenzivní smršť, která nakonec byla rozhodující. Davis Ikaunieks nejprve předvedl výbornou práci v pokutovém území a střelou podél golmana Ottmara otevřel střelecký účet utkání. A hned tři minuty na to tentýž hráč využil perfektního Urblíkova pasu za obranu a pohotovou střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Hradec se ze dvou slepených gólů nemohl vzpamatovat a ve 35.minutě přišel už třetí úder. Pavel Dvořák dostal až příliš mnoho prostoru i času a přesnou střelou zajistil tříbrankový rozdíl. Od čtvrté branky v rozmezí pouhých patnácti minut uchránil hradecké skvělým zákokem Ottmar.

Pro trenérský štáb Votroků toho bylo příliš a tak už ve 39.minutě došlo k prvnímu střídání, kdy Mudru nahradil Žondra. Hradci to ale k žádnému zlepšení nepomohlo, těsně před přestávkou zazdil další velkou příležitost nepolapitelný Ikaunieks.

Jihlava vedla po prvním poločase vysoko 3:0 a byla blízko důležitým třem bodům. Hradec však situaci nevzdával a jeho snahu ještě vydatně podpořila rychlá kontaktní branka. Martanův milimetrový pas využil Jakub Šípek. Hradec ožil a Šípek měl zanedlouho na kopačce druhý gól, jenomže to by musel trefit zařízení.

V závěrečné fázi utkání nadělal Hanušovi starosti z těžké pozice Žondra a neméně zajimavá byla i přízemní střela Trubače, po které si Hanuš připsal další úspěšný zákrok. Vzrušivé momenty přineslo i nastavení, každopádně výsledek 3:1 se už beztak nezmněnil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Pro oba hodně důležité utkání.Tip X.

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
vanGomm

Kontaktní gól z 3:0 na 3:1?Já jsem si vždy představoval kontaktní gól ze stavu 2:0 na 2:1,nebo z 3:1 na 3:2 atp.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele