11. kolo
23.10.2016 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 1:0

Viktoria Plzeň zvládla dlouho očekávaný šlágr a Spartu doma porazila nejtěsnějším rozdílem 1:0. Sparťané měli několik šancí zejména v úvodu prvního poločasu, ale žádnou branku vstřelit nedokázali a naopak inkasovali z kopačky Krmenčíka.

Domácí vstoupili do zápasu poměrně nervózně a v prvních patnácti minutách byla aktivnější Sparta. První střelecký pokus vyslal na Kozáčika Lafata a plzeňský brankář musel rychle na zem. Ve 12. minutě se opora Viktoriánů musela znovu činit, rychlou akci letenských zakončoval Václav Kadlec, ale Kozáčik rychlým výběhem dobře zasáhnul. Do třetice pak Kozáčik vyrazil utáhlou střelu Dočkala, která by jinak zapadla k tyči. Sparta ze tří dobrých šancí nevyužila ani jednu a ve 26. minutě za to zaplatila. Navrátilec do sestavy Roman Hubník poslal na malé vápno milimetrový pas a Krmenčík, bráněn Holkem, špičkou kopačky rozvlnil síť!

Od vstřelné branky převzali domácí definitivně iniciativu a ve 29. minutě se dožadovali pokutového kopu. Krmenčík zůstal po souboji s Holkem na zemi, ale sudí Hrubeš se neodhodlal pískat. Okamžik to byl sporný, ke kontaktu určitě došlo, na druhou stranu Krmenčík pádu evidentně přidal. Tak jako tak, penalta se nekopala. Šance Sparty v prvním poločase ustaly a jejich nejnebezpečnější akci v této fázi zápasu odvracel Hubík na rohový kop. Před koncem prvního poločasu ještě nedosáhl ve slibné pozici na balón Řezník a výsledek 1:0 pro Viktoriány se nezměnil.

Krátce po změně stran měla Viktoria velkou šanci soupeři odskočit, ale míč směřující do prázdné branky odvrátil na poslední chvíli Michal Kadlec. Jinak byli Sparťané aktivnější a Lafatu opět skvěle vychytal Kozáčik. Za Plzeň to zkoušel v 61. minutě Hrošovský, ale střela mu vůbec nesedla. Aktivita Sparty z úvodu druhé půle začala rychle opadat a Plzeň znovu přebírala iniciativu. Po standardce Zemana hlavou minul Hejda a následná Hrošovského střela z druhé vlny jen těsně minula branku.

Svěřenci Davida Holoubka si hodně pomáhali fauly a několikrát si zahrávali s vyloučením. Minimálně Mareček mohl vidět za šlapák druhou žlutou, popřípadě střídající Costa, který bez možnosti hrát míč nesmyslně zajel do Poznara. Sparta se v závěru zápasu nemohla dostat do žádného tlaku a Viktoriáni viceméně v pohodě kontrolovali hru a výsledek 1:0 už nepustili.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 zlatý body pojďme FCVP udělat pekelnou atmosféru aby Sparta prostě neměla šanci uspět neuspěla od roku 2013

Reagovat
twl

Plzeň-Sparta historická porážka5:0.gol dá:kace,poznar,ďuriš,krmenčík a Hořava z pentle Vácha vydá knížku na Twitteru a dočkal toho nafluše a korunovat to bude Michal Kadlec červenou kartu a budou se vymlouvat na zranění...

Reagovat
smazaný uživatel

palec nahoru za toho Váchy

Reagovat
dondinho

1:2

oba góly dá Holek

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 výhra Sparty

Reagovat
boryland

4:0..........Baky 2,Limba 2..............

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X....1:1

Reagovat
john334

18:00 CET? Nemění se čas až příští týden?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

pojď

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
antimadrista

0:3 plzeňská chátra jde už dolů

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
ondrasch77

0:1 (Dočkal)

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
mario23

Něvěřím, že by Sparta prohrála, pak už by byl titul ztracenej. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele