25. kolo
23.04.2017 17:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 2:0

Hodně mizerný výkon předvedla na Letné mistrovská Viktoria, která porážkou 0:2 doslova nutí Slaviíí k titulu. Viktoriáni potřebovali v Praze zvítězit, ale s takovou by neuspěla proti nikomu. Sparta se každopádně hecla a odčinila podobně trapný výkon s Jihlavou. Vše podstatné se odehrálo už v prvním poločase, kdy Kozáčika prostřelili Šural a Karavajev.

Sparta už v derby se Slavií ukázala, že stále patří k nejlepším mužstvům v lize, ovšem pod Petrem Radou jakoby si věřila jen na zvučnější jména. Viktorii už nedokázala tři roky porazit a nyní bylo na čase to změnit..

Letenští vstoupili do zápasu dost hrůzostrašně, protože po hrubce stopera Kadlece se sám na branku řítil Krmenčík. Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel kdyby útočník Plzně svůj nájezd proměnil. Každopádně tak jako tak, pochvalu zasloužil golman Bičík. Jestli si ale Plzeň myslela, že to dál půjde samo, šeredně se zmýlila. Sparta byla lepší a především Šural byl několikrát velice blízko vstřelené brance. V obraně Viktoriánů to hořelo, ale až ve 32.minutě Letná explodovala radostí. Lafata poslal na hlavu Šurala přesný centr a ten hlavičkou rozvlnil síť. Následně neuběhlo ani pět minut a Sparta už vedla o dvě branky. Šural vyslal přihrávkou Konatého a ten celou akci ještě vyšperkoval přesným pasem na skórujícího Vjačeslava Karavajeva. Plzni se tak behěm pěti minut celé utkání naprosto rozsypalo. A to mohlo být ještě hůře, kdyby Sparta své šance lépe proměňovala.

Ve druhém poločase mohl definitivně rozhodnout David Lafata, ale zblízka napálil jen Kozáčika. Ještě blíže třetí brance byl v 52.minutě, ale to Viktoriány zachránilo břevno.

Hosté se do většího tlaku nedostávali, jednu z mála šancí měl Kopic, jehož pohotovou ránu na přední tyči vyrazil Bičík. Jediným pozitivem Viktoriánů byl návrat Václava Pilaře, téměř po dvou letech. Někdejší reprezentant měl dobrou příležitost v závěru vstřelit kontaktní gól, jenže minul a tím naděje hostů definitivně zmizely. Sparta vyhrála 2:0 a díky tomu má Slavia titul ve svých rukou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nudny zapas v lepsim rozpolezim je Viktorka ktera umi na Spart zahrat 5 zapasu 5 vyher skore 1:10 ve prospech Viktorky tento zapas rozhodne opet Krmencik tip 1:2 ae nerozhodne o titulu jeste ae bude blizko

Reagovat
eleven11

Sparta teraz so škodovkou vyhrá.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta uz to musi proti Plzni nekdy prolomit.... a kdy jindy.... kdyz muzou hrat ted uplne bez tlaku? vyhra Plzne by byla obrovskym prekvapenim - ovsem s jejich jarnim "stestim"...

Reagovat
patrikhm

Pod Radou? Pochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci tu sa hodi remiza tak ako nikde inde 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci tu sa hodi remiza tak ako nikde inde 1:1

Reagovat
vanGomm

Pokud Sparta předvede takový výkon jako v Edenu tak neprohraje.A dokonce by ji to mohlo stačit i na výhru.Jenže součastná Sparta se velice těžko odhaduje jak v kterém kole bude hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

zas Plzen ma ohromnou haluz na jare... takze neco z ofsajdu nebo penalty jim tam asi navic padne

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
boryland

1:2.........Krmy,Petrzel........

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele