8. kolo
25.09.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Slavia Praha 0:2

Derby pražských "S" tentokráte ovládla Slavia, která zvítězila na Letné po dlouhých osmi letech! Nutno podotknout, že Sešívaní byli výrazně lepším týmem a zvítězili naprosto zaslouženě. Hrdinou se stal Muris Mešanovič, který sice nejprve neproměnil penaltu, ale o pár minut později si vše vynahradil. Pojistku vstřelil před koncem Zmrhal.

Tomáš Rosický nakonec sledoval trápení svých spoluhráčů jen z tribuny a všem už musí být jasné, že to s návratem na trávníky hned tak rychlé nebude. Na druhé straně zůstal jen na lavičce kritizovaný Gino Van Kessel.

Slavia vstoupila do derby velmi dobře, byla aktivnější a domácí přehrávala. Zpočátku se šance Sešívaných omezily jen na střelecké pokusy ze střední vzdálenosti, například Hušbauer střílel těsně vedle. Sudí Příhoda pak měl možnost na obou stranách písknout penaltu, Lafatovo jasné držení za dres, stejně jako faul na Michala Kadlece nechal ovšem bez povšimnutí. Trenér Jaroslav Šilhavý musel už po půlhodině střídat, neboť se zranil Milan Škoda. To byla pro Slavii citelná ztráta, ale z lavičky naskočil Muris Mešanovič a jak se později ukázalo, klíčový muž utkání. Střídat museli i Sparťané, zraněného Costu nahradil Mario Holek.

Byl to Muris Mešanovič, který měl první obrovskou šanci Slavie. Před Koubkem si udělal prostor, jenomže vystřelil vedle. V nastaveném čase zahrál ve vlastním vápně rukou Holek a sudí už musel písknout penaltu. Muris Mešanovič vzal otěže na svá bedra, jenomže penaltu špatně kopl. Koubek vystihl směr a stal se do té doby sparťanským hrdinou.

Sparta nehrála vůbec dobře a kouč Zdeněk Ščasný musel o přestávce zvyšovat hlas. Jeho svěřencům tak však nepomohlo, neboť Slavia byla nadále lepší. Zmrhal před Koubkem těsně nedosáhl na balón a Mešanoviče brankář letenských znovu vychytal. V 62.minutě už převaha Slavie vygradovala ve vedoucí branku a byl to předchozí nešťastník Muris Mešanovič. Koubek podcenil Barákovu střelu, ta se od tyče odrazila k Mešanovičovi, který vstřelil úvodní gól zápasu!

Domácí byli směrem dopředu naprosto bezradní, což se jim před vlastními diváky takřka nestává, zvláště v derby. Vůbec první šanci měl až čtvrthodinu před koncem Václav Kadlec ale dobře proti němu zasáhl Pavlenka. Krátce na to pa Slavia zasadila Spartě definitivní KO. Holek poslal Čermákovi bídnou přihrávku, čehož využil Barák rychlou kolmicí na Zmrhala a ten prostřelil Koubka - 2:0 pro Slavii. Sparťanům nebyla přána ani kontaktní branka, Václav Kadlec si dobře proklestil cestu, aby následně trefil jen boční síť.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (31)

Přidat komentář
cepinzcegamy

0:7

Reagovat
patrikhm

skóóó-ro

Šilhavý by mohl opět začít stavět Van Kessela!

Reagovat
eL

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta bez formy derby ovládne Slavia 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tam Slavia něco uhraje. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 - Šural - Škoda, van Kessel

Reagovat
vanGomm

Sparta je favoritem a navíc hraje doma přesto zkusím tipnout X.

Reagovat
boryland

1:1.........

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:2

Reagovat
smazaný uživatel

***********************************SPP 2:4 SKS***********************************

45+5. lafata______________________________52. Mikula

46. dočkal (pen)__________________________69. Ngadjui

_______________________________________77. a 90+9. Van Kessel

:-*

Reagovat
ondrasch77

3:0 (Dočkal, Lafata, V. Kadlec)

Reagovat
d.deepp

0:0

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Frick

0:1

Reagovat
Mononukleoza

Myslím že to je spíš přání než tip ale co by. 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nenastoupí Vácha,tak Sparta vyhraje!A Sčasný si může vybalit kufry.

Reagovat
OtecJaJ10

1:1, první gol padne rychle

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 neno 2:2.

Reagovat
Kuba94

Sparta vyhraje 3:0 s přehledem.

Reagovat
smazaný uživatel

kde je ten přehled????

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kuba94

Zraněný zase. :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil jsem: 0:2 Slávii :)

Reagovat
smazaný uživatel

btw. těch 8 let čekání platí jen pro ligové zápasy, bo Slavie na Letné vyhrála v poháru snad někdy před 3 lety

Reagovat
cepinzcegamy

to se nepočítá, protože to vůbec nebylo domluvený "liga za pohár"

Reagovat
cepinzcegamy

jinak ten první gól to bylo slušný psycho. Gólman to nechává do autu a ono to tam nejde (lepší byl akorát Stejskal ještě ve starým Edenu proti tuším AIK, ten to pouštěl přímo do sítě), dorážející útočník má možnost dát to na obě strany a kopne to do gólmana, kterýmu to projde jeslema. Celá dorážka se stane jen kvůli tomu, že poslední obránce je snad 3 metry mimo ofsajdovou lajnu

Reagovat
smazaný uživatel

tak on tam toho Kessela nedal ke konci na brejky...tak snad se chlapec chytne za nos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele