4. kolo
21.08.2016 19:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - FK Jablonec 3:0

Sparta nakonec roli favorita zvládla a Jablonec porazila jasně 3:0, nicméně dlouho se bude mluvit o 25.minutě a faulu Maria Holka na útočníka Wágnera. Sudí Ardeleanu totiž měl tasit druhou žlutou kartu a stopera vyloučit. To se nestalo a Sparta nakonec svého soupeře ve druhé poločase zlomila. Hned dvakrát se trefil kanonýr David Lafata.

Oslabený Jablonec začal na Spartě překvapivě aktivně a navíc velmi jistý v defenzívě. Sparťané převzali aktivitu až po čtvrthodině, ale dlouho se do žádné větší šance nemohli dostat. Dost možná o klíčový okamžik celého zápasu se postaral sudí Ardeleanu, který ve 25.minutě neudělil Holkovi druhou žlutou kartu za jasný faul na Wágnera. Kdo ví totiž, jak by se nakonec utkání vyvíjelo, kdyby šli letenští do početní nevýhody.

Každopádně se hrálo nadále v plném počtu na obou stranách a ve 35.minutě byla k vidění první větší šance zápasu. Kadlec prodloužil centrovaný míč na zadní tyč a Costa jen tak tak na míč nedosáhl. V prvním poločase tedy nebyl k vidění bůhvíjaký fotbal a nerozhodný stav byl víceméně zasloužený.

Kouč Zdeněk Ščasný samozřejmě nemohl být spokojen a do druhé půle se rozhodl pro střídání Aleše Čermáka, kterého nahradil Matěj Pulkrab. Jak se nakonec ukázalo, byl to dobrý tah. Po hodině hry se dostal dvakrát do koncovky Josef Šural. Pokaždé to silně zavánělo gólem, ale obrana Jablonce nadále držela čisté konto.

Tlak Sparty ale sílil a v 70.minutě vyvrcholil vedoucí brankou. Na Dočkalův centr si naskočil David Lafata a golman Hrubý musel lovit míč ze sítě. Domácí rázem ožili a bylo jich plné hřiště. V 75.minutě se pak v plné parádě předvedla nová posila Vjačeslav Karavajev, přesným centrem našel na zadní tyči Matěje Pulkraba a Sparta už vedla o dva zásahy.

Utkání se druhou brankou Sparty definitivně zlomilo a Jablonec na jakýkoliv zvrat nenašel síly. Naopak, v defenzívě se sesypal a inkasoval další gól. Frýdkův centr na malém vápně zasáhl Lafata a Hrubý byl znovu bez šance. A s Jabloncem mohlo být ještě hůře, jenomže Juliš poslal balón jen těsně vedle tyče.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ani nový trenér neuchrání Spartu od dalšího výprasku.

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
Mononukleoza

1:3 .... Sparta bude nervozní, že je favorit a proto dostane naloženo ...

Reagovat
Mononukleoza

Stejně to musi být otrava fandit spartě. Fandí ji každý debil proto že u ni je největší šance na výhry trofeje ale ty matláci toho nejsou schopní. Bych těm rádoby pseudo fanouškům doporučil fandete třeba bohemce. Tam poznáte lásku ke klubu a ne jen k úspěchům ..........

Reagovat
smazaný uživatel

A ty, jak ty píšeš "rádoby pseudo fanoušci" tě pošlou i s tvým doporučením do hajzlu, víš co.

Reagovat
smazaný uživatel

To je vůl. Prej kaviárový toust.....

Reagovat
ondrasch77

1:2 (Dočkal - Wagner, Pospíšil)

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec to není otrava fandit Spartě, když ten klub miluješ

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele