17. kolo
19.02.2017 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:0

Nezaváhal ani další favorit v boji o titul pražská Sparta. Domácí se ale na vítězství v malém pražském derby pořádně nadřeli. Rozhodla jediná branka Aleše Čermáka.

Oproti zápasu s Rostovem vyběhla na trávník trochu jiná sparťanská jedenáctka, ale její hra pořád nebyla optimální. Bohemka hrála aktivně, nebojácně a obrana Sparty se musela mít na pozoru.

Každopádně první šanci měli domácí, ale Néstora odzbrojil na poslední chvíli Švec. Na druhé straně střílel po závaru Bartek, hradbu těl však nepropálil. Mnohem nebezpečnější byla na druhé straně Dočkalova pohotová rána a skvělý Berkovec ukázal, proč jej Klokani angažovali jako svojí novou brankařskou jedničku. Jak už bylo řečeno, výkon Sparty rozhodně nebyl optimální, přesto skončil první poločas jejím vítězstvím. Aleš Čermák se šikovně obtočil kolem bránícího hráče a párádně z dálky vypálil. Berkovec na jeho pokus nedosáhl a Sparta vedla 1:0.

Klokani i přes nepříznivý stav nemuseli nic moc měnit, také do druhého poločasu vstoupili aktivně. Sám na brankáře Koubka postupoval útočník Markovič a sparťanský brankář předvedl výborný zákrok. Svěřenci Tomáše Požára chtěli kontrolovat hru a nejlépe vstřelit druhý gól, který by je definitivně uklidnil. Nic takového se ale nedělo, v dobré pozici sice byl střídající Juliš, ale branka mu byla malá.

Závěr utkání byl ještě pořádně dramatický. Bohemka se tlačila dopředu a její snažení ve vápně podpořil i golman Berkovec. K němu se sice balón nedostal, ale poměrně nebezpečně hlavičkoval do brankáře Koubka Lust. Hosté tlačili a Sparta zalezla před vlastní šestnáctku a hubené vedení nakonec zuby nehty ukopala.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinalistu Tipsport ligy udoláme

tip 2:0 (Lafata, Dočkal)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0. Sparta začne na Letné po relativně dobrém výkonu pouze remízou s Klokanem. Lepší tým nedokázal překonat pětiobráncový vál a musí se spokojit s remízou.

Reagovat
smazaný uživatel

poločas vyhraje Bohemka a celkově nula. Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo kde se to dá sledovat online zdarma?

Reagovat
smazaný uživatel

Hroznej fotbal, co ta Sparta zase predvadi. Krome toho gola Cermaka bylo utrpeni to vubec sledovat. Nikdo to neumi vzit na sebe, nikdo neumi neco vymyslet smerem dopredu A ta stoperska dvojka, to by jeden blil, co oni dokazou vymyslet za kiksy. Tohle proste neni Sparta, ktera by byla konkurenceschopna, kdyz musime kontrolovat vyhru proti Klakanum. Meli by se nad sebou kluci zamyslet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele